Adevar sau provocare?! Cate carti pe saptamana?

Stand zilele trecute de vorba pe Skype cu sora mea – punand la punct ultimele noutati in materie de site-uri, blog-uri, carti, filme –  ne-am gandit : cate carti poti citi pe saptamana, ulterior, comentandu-le cu voi, online?!

Deja e un trend – cate carti citesti, cumperi? ce anume de dezvoltare? …

As vrea sa diversific paleta, nu doar motivational-dezvoltare personala ADULTI, ci un ”buchet”  – motivational, educational, beletristica, specialitate..

Ce spuneti?!…

Ca si conjunctura e ok timpul, 2-4 carti-1 saptamana;  ziua are 24 ore, trebuie sa duc/sa iau copilul la/de la  scoala, sa gatesc, sa spal, sa deretec,  sa facem lectii, sa filozofam, sa mancam impreuna, sa povestim, sa ne agatam de ”lustre”, sa nu uit-de cateva zile alerg dupa biciclist( feciora-miu pe bicicleta, eu suflandu-i in ceafa, alergand de zor, poate, poate, mai zoresc kilogramele sa se-ndeparteze de pe mine)….sa-mi suflu-n palme pentru curaj, lasandu-mi marja mult dorita – timpul pentru cartile mult ravnite si iubite!

Nu-i o scuza, e o realitate testata, dar adevar sau provocare, nu??? …idee lansata….

Mdaaa, e duminica seara, orele 23.00, liniste si pace-n paradisul familial, dorm toti…

Fericita, ma pot concentra asupra stabilirii numarului volumelor pentru saptamana ce va veni…

Am uitat sa va-ntreb altceva: doar carti de dezvoltare personala sau si altceva?…

De exemplu, as alege 1 carte de dezvoltare personala adulti, 1 carte pentru copii, 1 carte beletristica, ….vom mai vedea….

Cum vi se pare?!

Astazi am citit cu feciora-miu ”Cartea Junglei”(by Rudyard Kipling)….pe mai multe voci, interpretand personaje, a fost super!….Vreau sa va spun c-am transformat, impreuna cu cel mic, acest volum intr-o redutabila carte de dezvoltare personala, atat pentru copii, cat si pentru adulti….. Minunat, ora de educatie altfel!

Oricum, Kipling e printre cei care-au gandit astfel cartea…. e amuzanta, profunda si subtila…

Cum a decurs ora de dezvoltare personala?!

Amanam placerea pentru un alt articol…sunt prea multe de spus si nu are rost sa-ncurcam ”borcanele cu miere”!

Imi  pregatesc fizic si sufleteste saptamana  si pentru” un zambet pe ”16mm”…pe lungimea de unda a cartilor si neprevazutelor…

Abia astept sa vad ce anume voi citi, ulterior, comentand impreuna, nu?!…

In cursul zilei de maine voi merge la Biblioteca Judeteana, pentru a imprumuta cateva carti….Ce ziceti, daca-i adevar si provocare, vor fi cat mai diversificate….recenzia, comment-urile fiind adevarate ”bombe cu nitrogen”!….

Carti, carti si dezvoltare personala…Succesul profesional e direct proportional cu invatarea continua?…Un CV  bine intocmit, un model de cv european…să zicem…in functie de abilitati, competente, continuitate?…

Lumea cartilor mi-a deschis si apetitul pentru mediul online… mai nou! Ba mai mult, interactivitatea mi-a demonstrat ca e bine sa lucrezi, sa te dezvolti de-acasa, fiind ceva locuri de munca de acasa chiar si la noi…

Nu-mi ramane dact sa va urez ”noapte buna” si-o saptamana mirifica!

Sanatate, iubire, intelegere – magia celor 3 –

Pe curand, dragii mei!

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Comments: 2

  1. abisurile October 16, 2012 at 7:36 pm Reply

    In general maxim una dar buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)