Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Alege un stil de viaţă sănătos

E joi după amiaza, o frumoasă zi de toamnă târzie, senină şi friguroasă, care te îmbie, după o zi de lucru, la o ciocolată caldă, o carte captivantă şi plăcerea de-a urmări jocul  flăcărilor din şemineu… Cam ăsta ar fi scenariul în mod ideal static, dar cu un zâmbet discret în colţul gurii, mai mult aducând a rictus, îmi dau seama că alegerile ideale de la momentul respectiv, nu sunt tocmai conforme dictonului “Mens Sana In Corpore Sano”!…

În realitate, o zi stresantă, o după amiază încărcată, un program ce nu-ţi dă un moment doar pentru tine însuţi/însăţi.

A sosit ziua Z, punctul culminant, când,  făcând un recurs la memorie și-un test cu mine însămi, am decis schimbarea atitudinii, urmând, fizic şi psihic,  un stil de viaţă sănătos!

Prima achiziție – o agendă cu file albe  la dispoziţie,  un stilou cu cerneală albastră, mintea eliberată de griji şi planul A pentru adoptarea unei noi conduite de viaţă!

Primul punct  – deplasarea din punctul A în punctul B, la Hypermarketul Real, unde, de foarte multe ori,  am găsit promoții pe gustul nostru. Am ales acest magazin, datorită varietății și produselor mereu în schimbare și ascensiune. Am venit pentru achiziția unui aparat pentru făcut sport acasă. Trebuie să aleg între o bicicletă fitness magnetică și-o bandă de alergare magnetică,…încântată de ambele alternative în ale sportului acasă, implicit de promoție!…

E greu, foarte greu, după o perioadă de sedentarism, de luat de la zero, în privința unui regim de viață sănătos-alimentar, exerciții fizice și psihice….dar nu imposibil! Trebuie doar un scop și totul are sens!

Gândirea pozitivă dă vitalitate pentru inimă, iar vitalitatea încântă și sufletul!

Niciodată nu-i prea târziu, pentru a renunța la vechile obiceiuri, a le înlocui cu succes și a implementa o altă poveste cu tâlc, pentru viitorul și armonia  de zi cu zi.

Vreau și trebuie să exersez pentru o alimentație adecvată și exerciții fizice, totul stimulat pe fondul exercițiilor psihice.

Determinată și încrezătoare, am realizat, măcar în ceasul al 12-lea că viața de zi cu zi, vremurile, conjuncturile, responsabilitățile, nu fac altceva decât să ne afunde, să ne pierdem pe noi inșine/însene în abisul unei vieți fără noimă.

Da, ”Minte sănătoasă în corp sănătos” confirmă în totalitate. Ai nevoie de-un tonus bun, pentru menținerea corpului sănătos și-a minții în deplinătatea sa.

…Gata, am reușit să mă decid – banda magnetică va fi obiectul relaxării corpului nostru, pus în mișcare, în virtutea menținerii în formă; iar pentru minte, suflet și inimă mi s-a recomandat cu tărie, după o zi ”toridă” : de alergat pe bandă cu un zâmbet larg pe toată fața!….da, terapia prin zâmbet!… O combinație reușită, nu? ! bandă și zâmbet!…

Da, sedentarismul și stresul fac ravagii printre oameni….nu se mai ține cont de categorie de vârstă, poziție socială;  lipsurile la nivel corporal(minte și trup) nu se pot remedia decât apelând la ajutor: sportul, o alimentație corectă și mult exercițiu cu ego-ul nostru, al fiecăruia dintre noi…

Îmi pare rău că am lăsat timpul, grijile, cotidianul rutinat sa-mi dicteze viața!

… Dar m-am trezit și vreau să aprofundez dictonul menționat la începutul articolului!

E important, nu trebuie să omitem: se completează, se adună, nu se exclud, ci conviețuiesc: corpul cu mintea! Conștientizând tot mai mult, vom fi cazurile fericite, care-au luat atitudine, care au  promovat schimbarea….

…Am revenit: al 2-lea punct este cu referire la a nu uita că totul depinde de noi, că avem nevoie de completări stimulative, care ne conduc spre alegerile minunate, juste!…

”Minte sănătoasă în corp sănătos”  –  e nevoie de dezvoltare, cunoaștere, educație și acceptare!

Acest articol afost scris pentru SUPERBLOG2012!

November 15, 2012 This post was written by Categories: SUPERBLOG 2012 No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)