Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Alexandre Dumas era mulatru

Cine nu-și amintește de eroii celebrului scriitor? Cine nu a retrăit istoria, aventurile, odată cu celebrii muschetari,  contele de Monte Cristo?!

alexandre

Alexandre Dumas(1802 – 1870) a fost un scriitor francez care a rămas în istoria literaturii franceze și nu numai,  în istoria literaturii universale. Scrierile sale au făcut înconjurul lumii, ecranizându-se, fiind pelicule de succes.

Celebritatea, notorietate, nimeni n-o contestă, dimpotrivă, în schimb, vă întreb – știți că Alexandre Dumas era mulatru?!…Cred că puțini cunosc acest amănunt!

Da, era mulatru și de multe ori a fost victima rasismului. Bunicul sau, marchizul Antoine-Alexandre Davy de la Pailleterie, s-a căsătorit cu o negresă din Haiti. Tatăl lui Dumas a fost membru al armatei franceze și la vârsta de 31 de ani ajunsese deja general.A murit când fiul său  avea doar patru ani, așa ca viitorul scriitor francez, a fost crescut doar de mama sa, în condiții  grele. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Alexandre să-și cultive pasiunea pentru lectură, citind tot ce-i cădea în mână. Imaginația lui bogată a fost  stimulată de tot ce-i povestea mama sa despre faptele de vitejie ale tatălui sau, generalul.

Cred că mulți dintre noi s-au delectat citind romanele ”Cei trei muschetari”, continuând cu ”După 20 ani”, ”Vicontele de Bragelone”, ”Contele de Monte Cristo”, seria dedicată dinastiei Valois (”Regina Margot”, ” Doamna de Monsoreau”).

Fiul său, Alexandre Dumas fiul,  este autorul celebrului roman  ” Dama cu camelii”.

Când mă gândesc la Alexandre Dumas, îmi vine în minte Paulo Coelho cu  Alchimistul. Eroi și eroine, autori si eroi, povești de viață, întâmplări și enigme, toate într-o viață de om…

February 24, 2013 This post was written by Categories: CLUBUL DE LECTURA Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)