Aranjamente florale – Orasul florilor

Cui si cum poti oferi un aranjament floral? Descopera pasii care contureaza codul bunelor maniere!

Cui si cum putem oferi un aranjament floral? Ei bine, la prima vedere poate fi o intrebare fara inteles, insa, pe masura ce vei lectura articolul, vei intelege cu exactitate sensul acestei interogatii. A oferi flori este o traditie care isi regaseste existenta in urma cu zeci de ani, in perioda in care florile, indiferent de natura lor, erau oferite persoanelor de sex feminin. Atunci, nu se punea accentul pe frumusetea, natura si estetica buchetului primit, ci pe valoare gestului. In schimb, astazi, datorita erei moderne si a aparitiei cuvantului kitsch, un simbol al lucrurilor de prost gust, se contureaza un cod al bunelor maniere ce ne indruma pas cu pas in a descoperi cand, cui si mai ales cum trebuie sa arate un aranjament floral, pe care il oferim in semn de admiratie, respect, cadou, etc. In societatea actuala, desi traim intr-o era preponderant dominata de cultura de masa (o societate dominata de relatia dintre productie-consum), simtul estetic si vizual pentru lucrurile de bun gust pare totusi, ca nu si-a pierdut din autenticitate, mai ales daca vorbim despre analiza detaliata a doamnelor si domnisoarelor, atente la tot ceea ce inseamna frumusete, eleganta si rafinament!

Cand este binevenit gestul de a oferi aranjamentele florale?

In trecut, spuneam ca orice floare era apreciata, mai ales prin perspectiva gestului, indiferent de moment. Ei bine, astazi, de cele mai multe ori, alegem sa inlocuim cadourile clasice cu un aranjament floral, cu un puternic simt al esteticului ( detaliile si bunul gust primeaza in societatea actuala). Deci, aranjamentele florale pot fi oferite in cadrul zilelor de nastere, a aniversarii de nume, aniversarii relatiei, a casatoriei sau oricare alt timp de eveniment care necesita un cadou. Spre deosebire de buchetul de flori care poate avea tente clasice, desi designul sau este unul modern, aranjamentele florale vin cu un plus de frumusete si eleganta, astfel ca pot fi privite drept clasa superioara a cadourilor florale. Atunci cand evenimentul la care va prezentati are o valoare impregnanta si este oarecum “artistrocrat”, etica bunelor maniera ne indeamna sa oferim un cadou inedit. Daca acesta este valorificat in prezenta florilor, atunci ar fi bine sa optam pentru un aranjament floral realizat cu multa eleganta, rafinament si stil.

Cum trebuie sa fie aranjamentul floral pentru a intra sub incidenta bunelor maniere?

Aranjamente florale-"Orasul florilor"Subiectul acesta este unul puternic dezbatut. Daca am stabilit faptul ca florilor asezate intr-un aranjament special reprezinta clasa de top a cadourilor florale, modul in care arata acesta este unul extrem de important pentru a nu pica in zona kitsch-ului. Astfel, este absolut indignant sa oferi un aranjament alcatuit din flori artificiale, intrucat cuvantul “artificial” intra in aria obiectelor kitsch. De obicei, in aranjament, florile sunt sustinute de un burete care joaca rolul de irigator. Tocmai din acest moticv, ele vor fi intodeauna naturale. Pentru ca tine topul cadourilor florale, aranjamentul trebuie sa contina flori speciale cu un puterninc simt al rafinamentului, astfel ca nu vom oferi niciodata intr-un aranjament flori de camp sau de curte. Desi sunt gingase si delicate, florile de camp nu isi gasesc “confortul” intr-o astfel de peisagistica. Un aranjament care sa treaga testul kitsch-ului trebuie sa inspire suprematie, sa fie valoros din punct de vedere estetic, sa imbina armonios elementele cromatice, sa poate oferi o imagine complete si compacta si mai ales, sa poata transmite sentimente puternice.

Cui putem oferi un aranjament floral?

Adesea, oferim flori tuturor persoanelor din jurul nostru. Pentru ca un aranjament este obtinut din flori speaciale si detine un puternic simt al esteticului, el poate fi oferit persoanelor speciale din viata noastra

( cele mai apropiate fiinte  –  sotie, sora, mama) sau unor persoanelor feminine cu un statut social puternic

( doamna director de la institutia X, propria sefa, doamna inspector de la institutia Y, doamna doctor Z, etc.). Indiferent de categoria din care face parte persoana careia vrei sa ii oferi un cadou placut, poti viziona online aranjamente florale speciale intrand pe site-ul florariei Orasulflorilor.ro! Aici vei fi asteptat de expertii florari, pregatiti oricand pentru a face fata noilor provocari!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)