Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Arta de-a fi tu insuti/insati

        Astazi am avut o discutie foarte interesanta cu o amica…..subiectul – nu ne dorim sa participam la un eveniment foarte placut, in sine, care poate fi stricat prin emfaza, bravada, epatare, duplicitate si instrainare……
Traim intr-o lume care ne trimite, a ne ascunde adavaratul eu, ne implica in a minti, a epata,  a dezamagi….a te instraina de-a fi tu insuti/insati!…
Cati dintre noi recurg la carapace, la minciuni?!…..cati apreciaza onestitatea, sinceritatea….vom spune ca toti apreciem partea pozitiva, desi practicam starile mereu defensive, suntem mereu asa cum vor ceilalti si mai putin cum vrem noi!….ne-ascundem mereu dupa falduri, cand am putea face lumina, cream circumstante, cand am putea-o lua ca atare, suntem indemnati sa ne prefacem!
Dar un alt exercitiu ar fi sa luptam, sa fim noi insine/insene, sa ne aratam asa cum suntem, sa tinem la noi asa cum suntem, sa fim siceri cand vrem ajutor, sa nu ne fie jena sa cerem acel ajutor, sa fim NOI…..n-am mai tese atatea scenarii inutile!
     Ar fi mai putin stres, mai multe zambete si cat de usurati am fi!
Sa nu uitam sa pretuim iubirea, prietenia si puritatea!
Sa avem grija, sa nu avem parte de atitudini de genul : ”Ai intrat cu bocancii murdari in sufletele noastre!”… ”Incaltamintea” trebuie mentinuta cat mai curata, sufletele si inimile cat mai senine!
Oricum, am alege, cu sau fara “capa”, cu falduri sau fara, incaltati sau nu, sifonati sau nu, cu stil sau fara, cu sandale cu toc sau cu sandale cu platforma si toc, vara fiind afara, dar voit si-n inimile noastre,  viata noastra poate fi la fel sau diferita! Suntem noi cei care facem ALEGEREA!
Sanatate, iubire, intelegere

September 21, 2012 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)