Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Artă și armonie în bucătărie

P1020328P1020326Ne place să gătim, dar în felul nostru!… Tot felul de prostioare,  dulcegării,  sărățele, care ne dau un avânt nemaipomenit și-o încredere nebună!

De fapt,  armonie și teste în bucătărie! Râdem, glumim, ne simțim bine, interacționăm, uităm de cotidianul în care ne-ntrebăm câte mai sunt de făcut, ce să mai facem pentru a fi bine, cum , când și unde?!…

Biscuiții de astăzi – ”plămădiți” cu atâta zâmbet, nicidecum migală, dimpotrivă ! – sunt rodul imaginației fiului meu,  sunt rodul înedmânării lui, ca un total al tuturor ingredientelor, formelor și culorilor de până acum, ca la carte sau ca la rețetarele de pe Internet…

Azi am fost ceva mai agitați decât de-obicei, s-a resimțit din plin, dar am bravat amândoi, susținându-ne reciproc!…

Gânditor, înseninat, Tudor a spart gheața, propunând o nouă rețetă: biscuiți inventați și ”brevetați” de el. Făină, zahăr brut, nuci, apă, 1 ou,  1 esență de vanilie, puțină cacao, câteva vișine din dulceață și multă dragoste, zâmbete și o atitudine de invidiat!

Ce aștepta cel mai mult?! Să prepare rețeta, să amestece ingredientele, să savureze aroma dulciurilor la cuptor?!….NU!!! Să formeze biscuiții!!! Dintotdeauna și-a dorit să formeze micii pentru grătar, dar n-a avut șansa până acum! Da,  biscuiții lui sunt ”formați” cu ambele mâini ude și ”încercați” la greu! Ne-am distrat pe cinste! Am făcut fel de fel de simulări amuzante, am jucat mima,  un time management extraordinar!

Mulțumesc mult, puiuț drag, mi-ai înseninat ziua, mi-ai arătat –  ca de fiecare dată – că totul stă în ”mâinile noastre”!

Biscuiții sunt grozavi, patiserul  e pe măsură!

Dumnezeu ne arată, dar nu ne bagă-n traistă!

Dacă sunteți suficient de atenți la anumite tipuri de detalii, veți învăța atât de multe de la copii!…

Noapte bună, dragilor!

July 15, 2013 This post was written by Categories: MEMORIILE UNEI MAME Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)