Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Atitudinea plină de recunoștință

Ceea ce investești în altul are un fel aparte de a-ți aparține ție pentru totdeauna.”

 

”Prietenul meu, Bill Schiebler, este o persoană care se ghidează după filozofia conform căreia poți avea orice vrei în viață doar dacă, la rândul tău, ajuți suficient de mulți oameni să obțină ceea ce-și doresc. Chiar dacă Bill suferă de scleroză multiplă, n-am putut să nu constat atitudinea sa recunoscătoare, atunci când mi-a povestit următorul incident.

Bill mi-a explicat că obosește foarte repede din cauza bolii sale și că într-una din zile se simțea cumplit de extenuat, în timp ce-și parca mașina pe aleea din fața casei. Știa că avea mare nevoie de odihnă și nu voia decât ”să fie lăsat în pace”. Cu toate acestea, chiar în momentul acela, electricianul său(care are 2 grădini pe terenul lui Bill) s-a apropiat brusc de el și i-a mărturisit plin de încântare că plantase câteva legume pentru el. Bill i-a mulțumit și-a intrat în casă să tragă un pui de somn. A simțit însă că-i fuge somnul și că nu mai putea să se odihnească. S-a ridicat brusc, dându-și seama că nu reacționase la bunătatea electricianului cu o atitudine foarte recunoscătoare. S-a ridicat imediat, s-a dus în grădina acestuia, și-a cerut scuze pentru lipsa de recunoștință și i-a mulțumit cu căldură, așa cum ar fi trebuit s-o facă de prima dată.

Bill și-a continuat povestea: ”Electricianul știe că sufăr de scleroză multiplă. Știe și cât de important este să mă odihnesc. Când și-a dat seama că-mi întrerupsesem somnul ca să-mi arăt mulțumirea pentru gestul  său frumos,  fața i s-a luminat. Să-ți mai spun ceva! M-am întors acasă și-am avut parte de-un somn odihnitor. Electricianul s-a întors la grădinăritul său și a mai plantat câteva legume pentru mine. ” Așa cum  bine a zis și Bill: ”Amândoi am câștigat ceva din întâlnirea respectivă!”

În concluzie, Bill afirmă:” Să te simți recunoscător, dar să nu exprimi acest lucru în mod vădit este ca și cum ai împacheta un cadou și nu l-ai oferi.”  din scrierile și memoriile  lui Zig Ziglar)

 

”Lucrurile se schimbă. Acum câțiva ani, directorul ar fi exmatriculat un elev care purta blugi, cercel și barbă. Astăzi, acesta este portretul directorului.”(Joe Hickman, comic contemporan)

 

Ce părere aveți?!…

 

 

February 12, 2013 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
2 comments

2 Responses to “Atitudinea plină de recunoștință”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)