Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Barcelona: mare, soare și Gaudi

Barcelona, iubirea mea!… Mi-am dorit să vizitez Barcelona, acest oraș al lui  Antonio Gaudi, Salvador Dali, 45Pablo Picasso…3 personalități marcante în cultura spaniolă, dar și internațională; un arhitect,  Guido, care și-a pus amprenta,  combinând noul cu vechiul într-un mod genial, un pictor  suprarealist,  Dali, recunoscut în lumea întreagă și pentru megalomaniile sale, și, nu în cele din urmă, Picasso, un  alt artist plastic  genial, al cărui muzeu ” Muzeul Picasso”, poate fi vizitat în Barcelona.

Mi-am dorit un pelerinaj la Barcelona,  o plimbare pe bulevardul Passeig de Gracia, de unde se pot vedea două dintre lucrările lui Gaudi –  Casa Batllo și La Pedrera, artă arhitecturală de excepție, care-au schimbat soarta culturală și turistică a a Barcelonei.Barcelona-1024x642

Barcelona de astăzi, atracția turiștilor dinBarcelona-1024x642 (1) întreaga lume,  e astfel datorită inegalabilului arhitect, Antonio Gaudi. Acesta a făcut din  Barcelona un triunghi al trecutului-prezentului-viitorului, transformat în realitate.  Lucrările sale stau mărturie lumii întregi, prin atitudine, semeție, măreție, artă. Cultura, arta, arhitectura…nu minte.

Pe lângă artă, plaja e îmbietoare, soarele topindu-ți și cele reminiscențe de îndoială, care te țintuiau locului, neștiind încotro și cât să mai zăbovești prin acest mirifc oraș. Portul   Vell e parte din atracția acestei zone,  prin multitudinea de ambarcațiuni ancorate și iahturi.

O, Barcelona, pui la dispoziția iubitorilor de tine, o mulțime de plăceri de nedescris, fiind o romantică, prin arhitectură, picturi,  șoaptele mării, spectacolul de apă, muzee, catedrale!

Barcelona e trecut, prezent și viitor! E atracția fără cuvinte, care-ți taie răsuflarea prin frumusețile ei, prin cotidian, prin viață…pentru eternitate!…Catedrala neterminată (Sagrada Familia) a lui Gaudi e liantul între trecut-prezent-viitor, la ea nefiind lucrările încheiate din în ziua de azi.

E o plăcere, un vis să continui să visez la Barcelona, la ideea că voi vizita acest oraș al misterelor, că voi survola tacit, bucurându-mă de liniștea interioară, ce ți-o transmite aceste locuri, care aparțin tuturor și nimănui…

NU am vizitat Barcelona, dar sunt convinsă că prima ocazie, oportunitate, o voi fructifica la maxim.  De multe ori m-am întrebat: care-i calea cea mai sigură pentru  a ajunge acolo, fără repercusiuni și într-un mod plăcut?!

Cu charterul e cel mai simplu: ești la destinație sigur!  Soluția optimă este de-a combina utilul cu plăcutul, cursa cu charterul aducând schimbarea…o cursă cu charterul din București – cursa charter Costa Brava, charter Barcelona, continuând traseul într-un mod adecvat, începând și încheind pe măsură survolării și activității, apelând cu încredere la ”Agenția de Turism Paralela 45” pentru o cursă în siguranță.

Vă doresc împlinirea viselor! Nu uitați: survolați cu inima, sufletul și cugetul, vizitați și bucurați-vă din plin de  vacanțe, de momente împreună,  creați-le cât mai des,  bucurați-vă de viața-n toată splendoarea ei, dar trăită pentru  tine, dragă prietene,  și viață!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013.

March 19, 2013 This post was written by Categories: Spring SuperBlog2013 No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)