Bicicleta din vis

Cine nu și-a dorit vreodată, copil fiind, o bicicletă?!

De câte ori nu ați mers la somn, dorindu-vă ca ziua ce vine să vă aducă o bicicletă!

Eu, una, mi-am dorit dintotdeauna o bicicletă. Mi-am dorit o bicicletă roșie, de damă, cu trompetă în loc de claxon și cu un super coș pentru cumpărături pe roata din spate. Cam așa arăta bicicleta din visul meu.

În loc de bicicletă, cu mulți, mulți ani în urmă, am primit un set de papagali de fetru…în alt an, cân tot speram ca bicielta s-apară, n-am primit decât o minge și-o diademă…când speranța-mi se năruise, nemaiașteptând mare lucru, au venit patinele și bicicleta. O bicicletă superbă, roșie, cu un coș imens, împletit pe roata din spate..plin cu cărți 🙂

O perioadă, zi de zi – bine că era primăvară – am pedalat și-am citit. Eram fascinată, nu alta, de mersul pe bicicletă și cărțile mele! Nici că-mi puteam dori altceva! Era visul împlinit! Ani la rând, bicicleta mea de suflet mi-a fost alături, pe povârnișuri, pe străzi line, printre pietre, purtându-mă pe șaua specială.

Astăzi, am altă bicicletă,  tomnatică, la fel ca subsemnata; nu mai pedalez la fel de mult, dimpotrivă, cotidianul copleșitor își spune cuvântul, dar continui s-o fac, din când în când. În schimb, ”pedalez” constant la citit..asta nu am uitat, omis, dimpotrivă, este aerul meu, este gura mea de oxigen, este liantul (vis-realitate).

bicicleta-pentru-copii-mykids-bike-16Astăzi, fiul meu are acces la o bicicletă cursieră, pe care și-a dorit-o…și-a avut-o…astăzi, disponibilitatea accesoriilor e la îndemâna tuturor, chiar dacă, pe cât sunt de multe și variate, pe atât de dificilă e alegerea. Trebuie să exersezi, să te inspiri, apoi, s-alegi. Ideea e că trebuie să înveți s-alegi, să faci alegerea corectă, chiar și-n cazul jucăriilor și-a jocurilor.

Joaca e un principiu, prin care realizăm diferențe, similitudini, ne dezvoltăm fizic, emoțional și cognitiv, la unison. Joaca e legătura dintre copil și adult, e acea parte specială, prin care adulții redevin copii. Acea parte în care creativitatea nu are frontiere, imaginația fiind un bun, o calitate, prin intermediul căreia descoperim și conturăm aptitudini.

masinuta-de-impins-cangaroo-mini-toycar-q01-2

…Și-am pornit de la bicicleta din vis…:)

 

Sănătate, iubire, armonie și multă mișcare prin joc și joacă! 🙂

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)