Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Brrr, frumoasa iarnă…

E frig, albul imaculat al zăpezii îmi eliberează mintea de gânduri, îmi aduce liniștea în suflet și zâmbetul pe buze…ca atunci când eram copil și-mi îngheța tot corpul la săniuș.

Îmi place acest anotimp! În primul rând, pentru că  e Crăciunul, iubesc această sărbătoare și emoțiile dintre noi, mai ales cu ocazia acestui eveniment. De fapt, pregătim starea generală pentru anul ce vine! Și, de la an la an, îmi doresc ca liniștea sufletească, sentimentele bune și zâmbetele să sporească! Cine nu-și dorește asta?!:)salopeta

Iubesc emoțiile momentelor de iarnă, îndemânarea copilului meu în a armoniza sentimente, mișcări și zâmbete, zăpada, omul de zăpadă cu nasul portocaliu, salopeta mea elegantă de ski :)…să nu uit de pomul de Crăciun, care, la noi, stă până-n luna martie :).

Iarna mă simt copil nu numai sufletește, ci experimentez și partea cu exteriorul. De la căciulile de iarnă cu moț și ”platoșă” pentru bărbie, până la bocancii de iarnă de damă, deși, de multe ori, tind să-i aleg pe cei de la copii…

Gerul îmi îngheață extremitățile corpului, dar mie, una, îmi limpezește gândurile și mă ajută să fiu mai atentă și mai precisă la detalii.

Brrr, frumoasa Iarnă, o doamnă de poveste, care ne inspiră să istorisim, să scriem și să fim personajele principale din poveste.

Povești la gura sobei, legendele iernii înghețate, clinchetul și veselia de pe străzile ”iernate”, toate acestea sunt doar câteva dintre minunățiile iernii. 🙂

Iarna a venit pe-aici,

În șireturi și opinci,

Purtând veselie mare

La toți care-o chemară.

 

Bradul, ciocolata caldă,

Vinul fiert cu scorțișoară,

Toate acestea împreună

Ne dau și mai mult bine.

 

Gerul crapă pietrele

Și ne încălzește inimile.

Suflu-n mâini de frig ce-mi e,

Dar zâmbesc la sanie.

miniprix

Asta mi-a venit în minte, în dimineața asta, în timp ce mă îmbrăcam pentru a ieși la o plimbare lungă pe ulițele încărcate, albite de zăpadă.

 

Sănătate, iubire, armonie și multă bulgăreală!

January 18, 2015 This post was written by Categories: Cursuri No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)