Abonează-te la Newsletter și intră în Comunitatea Feminin+

Get new posts by email

Cadoul perfect pentru voi înșivă

logo_borealy-269x300Sunt o visătoare, o pătimașă,  o idealistă, o persoană care abordează totul cu emoție…  În ”cavalcada” și ”torenții” vieții,  câteodată, în momente de restriște sau nu, mă-ntreb: ce-am vrut foarte mult, dar condiționată de diferite și motivate conjuncturi, n-am reușit să-mi iau, să-mi dăruiesc mie însămi?!…Înafara unei clepsidre care să-mi drămuiască timpul mai bine, în avantajul meu….

Ce-mi place, ce-aș cumpăra mereu pentru mine însămi, dar, din păcate…Veți zâmbi cu siguranță!… Poate, unora dintre voi, vă place combinația, acest triunghi al fericirii/păcii  interioare…Cărți, cafea și ciocolată(CCC)…

Am iubit cartea dintotdeauna, de când eram copil, de pe vremea când era un lux, când trebuia să ai ”relații”(pile) pentru a ți-o  însuși…Le jinduiam(cărțile), le împrumutam, le citeam,  mi-aș fi dorit atât de mult să-mi aparțină, dar banii nu erau disponibili de fiecare dată pentru alinarea sufletului meu…cumpărarea de cărți… Îmi făcusem o ”relație” la librăria centrală, care-mi aducea cărțile dorite sau cele la un preț mai accesibil…Cumpăram cărți pentru vecini și drept recompensă că le făceam rost de volumele respective, îmi lăsau un ”bacșiș”, cu care, bineînțeles, îmi cumpăram, la rândul meu, cărți. Eram în al nouălea cer de fericire!  Colindam anticariatele zi de zi, în căutarea unui volum anume sau a unei colecții de reviste sau almanahuri.  Cărțile, cafeaua și ciocolata reprezintă pasiunea mea! Ani la rândul, fără să fiu atentă la detalii și circumstanțe, am pus această pasiune într-o cutie a dorințelor,  am știrbit-o, rugându-mă pentru pasiunea mea constantă,  interioară,  ca pe-un dar mult așteptat, rugându-mă și întrebându-mă când voi considera de bun augur  ca pasiunea mea să prindă viață în totalitate, să fie parte integrantă din acest cotidian, ba, mai mult, să împărtășesc, să atrag,  să strecor acest gust și celor din jurul meu?!.. Dragostea de carte, această pasiune am preluat-o de la mama, care ne spunea, mie și surorii mele,  că valoarea ei palpabilă o reprezintă cărțile din bibliotecă și noi. Da, ambele, eu și sora mea, suntem ”devoratoarele” de cărți ciocolata, cafea și ciocolată.

Ce-mi doresc cel mai mult,  înafară de sănătate, iubire, armonie pentru familia mea, pentru toată lumea?!…Cel mai frumos cadou pentru mine însămi, pentru sufletul meu?!…Nu cred în perfecțiune, o consider o corvoadă chiar, pierzi frumusețea a tot ce-i frumos pe lume, tinzând, jinduind, luptând pentru perfecțiune!Cred în frumos, în pasiune, în iubire, în bine și-n bun,  cred în ceea ce putem face noi, oamenii, dacă nu tindem să fim perfecți, ci uniți și buni!

…Să revin…cadoul pentru mine…pasiunea mea să fie exersată zilnic, atribuită, împărtășită și aducătoare de fericire pentru ceilalți și pentru mine!

Da, cei din jurul meu citesc, citim, ne delectăm, ne hrănim din această pasiune…Puterea exemplului funcționează!

Trăim într-o lume în care, dacă pasiunile ar prinde viață, totul ar decurge altfel, nu anost, așa cum se plâng, ne plângem toți, că-i cotidianul…Știu, sună a visare, a ideal, dar orice vis/ideal are partea lui de adevăr și farmec, puse-n practică, în joacă chiar, pot stârni mari controverse…de bun augur…

Dragilor,  iubiți pasiunile, aduceți-le la viață, faceți-le părtașe la cotidian și veți fi mândri de achizițiile voastre,   de demonstrațiile voastre, veți vedea viața altfel, va fi altfel!…Cu greutăți mai puțin sinuoase, cu drumuri mai puțin alunecoase, cu mai multă încredere, mai multă prietenie…

Astăzi, nu mai percep noțiunea de cadou cu-n gust amar la purtător, ci zâmbesc și-mi ofer delicii…cadoul nu  e un lux,  ci o stare și-o  continuitate .

Vă doresc pasiuni exersate, exemplificate, cadouri  potrivite sufletului vostru,  cadouri care să se armonizeze cu tot ce considerați de bun augur în viața voastră!

Acest articol a fost încondeiat cu pasiune pentru concursul SpringSuperBlog 2013!

gucci-book-rizzoli-1

4 Comments - Add Comment

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)