Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Călător printre stele

…Dacă ceva mai devreme scriam despre perioada sarcinii și momentele ALTFEL de-atunci, acum, tot prin tunelul timpului, vom  face o plimbare virtuală și introspectă  post partum, în primele 10 luni ale bebelușului meu.

Unicitatea fiecărei clipe, amintirea acestor momente ALTFEL,  fac ca albumul vieții să fie de efect și pe durată lungă.

Vorbeam de-un întreg, mamă-fiu, un tot unitar. Da, la sânu-mi pus, cu sau fără tetine, adormindu-mi printre versuri, melodii duioase, mijindu-și ochii minunași, catifelați și dulci, aceeași făptură de vis.

Am observat că alăptarea e un punct de vedere și nu o continuitate, un fir sau o ramificație, la un moment dat. Personal, cred că alăptarea reprezintă cea mai strânsă legătură între mamă-fiu/fiică, dincolo de viața intrauterină,  după conexiunea de la momentul “X”.

Alăptarea este nu un proces, ci o artă, nu-i ca un dozator de lapte, care-și anunță propriile limite, deși e minunat și-un dozator, e un reglator al laptelui,  ci e o artă a continuității, a legăturii cu propria-ti progenitură.

Alăptarea e legătura unică cu interiorul și exteriorul, este un bun în procesul dezvoltării, contemplând un obicei, o conduită și-o necesitate pentru procesul firesc al formării integre a copilului, o creștere armonioasă. Această artă sădește/clădește  în interiorul celei/celui care-ți va purta și promova învățăturile.

Da, am dorit să alăptez cât mai mult, am făcut-o și-o spun acum, argumentând: alăptarea este viață!

În tot acest timp, pe toată perioada alăptarii, am folosit doar un singur produs din exterior, care mi-a ușurat activitatea – pompa de san avent.  Simplă, eficace, ușoară ca dexteritate în folosire, a fost ca un liant de bun augur între mine-mediul exterior-bebeluș. Pentru ca procesul folosirii acestei pompe să fie cât mai natural, am ales pompa manuală. Deși era mai greu de manevrat, am ales-o, tocmai din considerente emoționale, nicidecum practice sau de ordin cognitiv. Deci, trăiască creșterea , cu privire la dezvoltarea emoționalului!

Dragi mămici, alăptați, creșteți viața în inimile, trupurile copiilor voștri!

Sănătate, iubire, armonie!

 

 

December 9, 2014 This post was written by Categories: Uncategorized No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)