Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Cărți și scrisori, pasiuni și caligrafie

clubul E vacanța de vară, o vacanță așteptată și fructificată la maxim de copii… Copiii de la Clubul de lectură au început să scrie o carte, o carte a pasiunilor.  Timid,  novici, dar un început! Ce-i de menționat?…Cartea e confecționată de ei. Au preluat ”controlul” de la A la Z ( macheta paginii, macheta copertelor, ilustrații, redactarea textelor). Se lucrează intensiv la ea, cu pași mici, dar siguri! Vă arătăm primii pași, primele pagini…

Pe lângă conceperea acestui volum, au scris epistole celor dragi. Emoțiile au avut continuitate,  un liant între părinți și copii, un moment ALTFEL…De fapt, ce ne-am dorit!

Am îmbinat utilul cu plăcutul!

Mulți părinți, în perioada vacanței, se ”plâng” că ai lor copii nu exersează(dictări,  lectura obligatorie, exerciții la matematică).

Noi, în schimb, la acest Club,  scriem voit,  iubim cuvintele așternute pe hârtie, le dăm viață, emoții și  suntem un adevărat exemplu pentru cei din jurul nostru!  Ne place să împărtășim prin scriere, dar o facem într-un mod plăcut!  Ne distrăm, ne completăm,   ne corectăm, lucrăm în echipă. Următorul volum va fi de matematică distractivă. Au decis că e timpul ca matematica să fie asimilată ALTFEL(prin muzică, ilustrații caraghioase, desene și multe povești).

Poze telefon iulie 219Poze telefon iulie 220Poze telefon iulie 221Poze iulie 001Poze iulie 002Poze iulie 003

Citim, punem în scenă, apelând la mimă și pantomimă de multe ori,  ne distrăm și creăm alte istorii și povești…din ce în ce mai haioase, hazlii, pline de mister și sensibile.  Suntem așa cum ne dorim! Suntem noi înșine/însene prin lectură, roluri și prietenia ce-a început să ne lege. Suntem o echipă pe cinste!

Dragi părinți, noțiunea de obligatoriu vă displace, nu?…

Eu, una, nu mai sunt eu când e vorba de obligativitate, dar asta-i altă poveste!…

Diferența dintre adulți și copii, printre altele?!…

Adulții acceptă obligativitatea -chiar dacă nu  place! –  ca fiind parte integrantă a cotidianului, copiii,  în schimb, se revoltă încă, obligativitatea fiind similară rutinei și lipsei creativității, așteptând de la noi înțelegere, comunicare reală,  timp petrecut cu drag!

Găsiți ALTFEL de metode pentru a-i încuraja, stimula,  ”determina”, nu obliga!

Vă dorim lectură plăcută și-un weekend de poveste!

 

July 12, 2013 This post was written by Categories: CLUBUL DE LECTURA Tagged with:
4 comments

4 Responses to “Cărți și scrisori, pasiuni și caligrafie”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)