Căsuța din Țara Soarelui Răsare

Acolo unde soarele strălucește mereu, unde ziua e întotdeauna binedispusă, căsuțele parcă sunt toate din povești cu zâne.

Ceea ce e foarte interesant, e că-n fiecare casă din Țara Soarelui Răsare, podeaua e înălțată cu aproximativ 15 centimentri, ceea ce ne indică că oricum ar fi, cine intră în casă se descalță și-și ia papucii de interior. 🙂

Interesant, nu?

Pragurile sunt, la fel, destul de înalte, de aproximativ 2,5 cm.

Casele și grădinile din Japonia sunt cunoscute în întreaga lume pentru arhitectura extraordinară, culorile, finețea și sentimentele deosebite ce le trezesc, mai ales în omul modern.

Vorbim de case și grădini tradiționale, pline de farmec, istorie și poveste.

Camera centrală, linving-ul, cum numim mai nou, este dedicată servirii ceaiului-artă și tradiție în Japonia. Astfel, această cameră a fost amenajată în stil clasic japonez, cu podea de ”tatami”(podea din paie de orez, cu marginile de brocart). Aspectul minimalist, mobila minimalistă, ușile culisante, cu panouri japoneze, vitralii și alternanța mat, clar la sticlă, sugerând intimitatea.

E minunat să știi să alternezi emoții, aspecte de design minimalist și să faci ca toată ambianța să fie zen! 🙂

Subliminal, sunt detalii care ne duc cu inima la Țara Soarelui Răsare: covorașul cu fibre de bambus, scaunele cu șezut din fibre de bambus.

Stilul japonez al casei a alternat, combinând minunat designul camerelor, cu al holurilor, care erau îmbrăcate în lambriuri(albe, de-o calitate superioară).

 

Instalațiile sanitare, băile, toate păstrează ca design stilul minimalist și culorile vii, dar nu țipătoare.

Toate instalațiile sanitare, tubulatura, centrala termică, toate au fost mascate, tot într-un design minimalist și continuu, parte integrantă din mobilier.

 

O arhitectură de poveste, un mobilier pe măsură, un decor viu colorta, mobilierul minimalist fiind sursă de inspirație.

Această casă din Țara Soarelui Răsare are și-o replică la noi, o casă cu suflet și pasiune, unde simțim și vedem dragostea pentru artă.

Sănătate, iubire, armonie!

 

 

 

 

 

Comments: 2

  1. Irina Maria Mitrofan Bitca April 27, 2015 at 12:32 pm Reply

    Mi-era dor… 🙂 Frumoasa si calda casa, acolo, in tara Soarelui Rasare. E bine de stiut. E bine de vazut. Dar, mai presus de orice, e tare bine de simtit. Odata, intr-o zi, o sa fie vreme de mers acolo. Locul si timpul potrivit. Pentru toate. Rabdare sa avem! Te imbratisez cu drag, Om Bun!

    • crstndragoi May 11, 2015 at 12:58 pm Reply

      Ar fi minunat de văzut și simțit ”textura” acestui loc aparte…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)