Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Cele 3 mari decizii ale vieții

Care sunt cele 3 mari decizii(întrebări) ale vieții?
Fiecare tânăr trebuie să ia 3 mari decizii în viață. Probabil, că unul sau mai mulți dintre voi, vă confruntați chiar acum cu una sau chiar cu mai multe dintre ele…
Noi trebuie să luăm aceste decizii reale și serioase la o vârstă destul de timpurie, de obicei, între 18 și 25 ani….sau în funcție de vremuri…și mai târziu…

Aceste decizii, bineînțeles, sunt apăsătoare, din moment ce consecințele vă vor urmări întreaga viață!

Să vedem:

1. Ce loc va ocupa religia în viața mea?

Realizezi sau nu, dar încă din copilărie ai început să alegi punctul asupra căruia vei gravita tu și viața ta…

Dacă în copilărie ai asimilat valori spirituale, Dumnezeu va avea semnificația sa pe parcursul vieții tale, dacă ai primit o educație negativă în acest sens, probabil, că în tine se dă, se va da o luptă, între a urma ceea ce ai văzut sau ceea ce crezi c-ar fi mai bine!

Astfel, această primă decizie a vieții tale le va determina pe celelalte două!

2. Ce profesie să aleg?

Alegerea unei profesii – avocat, medic, profesor, șofer, pictor sau gospodină – este de-o importanță vitală, deoarece petrecem, multe ore pe zi  angajați în meseria pe care ne-am ales-o! Dacă activitatea de zi cu zi nu reprezintă o permanentă provocare, nu-ți aduce satisfacția sperată, te vei trezit condamnat la ani de plictiseală, frustrare și nefericire!

 

 

 

 

3. Cu cine să mă căsătoresc?

Studiile arată că vremea căsătoriilor n-a apus, chiar dacă  pentru mulți e  încă un subiect tabu!

Consecințele acestei decizii vor determina cu cine îți vei petrece anii maturității, cu cine vei împărtăși totul! Această persoană va fi partenerul cu care-ți vei crște copiii și va împărtăși cel mai intim și fiecare aspect al vieții tale.

O decizie greșită, în această privință, va fi un dezastru pentru tine, soțul sau soția pe care ți i-ai ales, pentru familiile voastre.  Situația va avea repercusiuni mai puțin plăcute,  dacă din căsătoria voastră au rezultat și copii!

Deci, o alegere greșită în oricare dintre aceste 3 decizii, îți va reduce șansa la fericire și  împlinire!

Dar înainte de toate, aveți grijă la clipa prezentă, la simțământul propriei valori. Ce fel de prsoană ești în realitate? Ce te caracterizează? Care-ți sunt țintele, valorile, convingerile? Ești propriul ”controlor” al vieții tale sau lași pe alții s-o facă? Ești în stare să-ți privești viața în față și să accepți schimbarea acolo unde se cere? Este ceva sau cineva care te împiedică să fii așa cum ți-ai dori să fii?

Cine ești determină modul în care vei căuta răspunsurile la aceste întrebări! Ca să fii pregătit pentru cei din jurul tău, trebuie să-ncepi cu tine! Dacă nu poți să te accepți, să te iubești așa cum ești, slabe sunt șansele ca ceilalți s-o facă! Cunoaște-te, învață să te iubești și vei lua decizii înțelepte și vei avea viața dorită!

Da, încă din landou trebuie să înveți s-alegi sau ”ursitoarele” îți vor predestina. O fi bine, o fi diferit?!…

Ca atunci când a venit pe lume și-a început goana după landou și altele de acest gen. Landouri mai mici, mai mari, landou bebe cu preț  de preț. Am sistat goana fizică , bucurându-mă de atitudinea celor din mediul online, cu mult diferită de din mediul fizic!… Astfel am făcut și primele achiziții online, landouri Bebe-mic.ro.
Aștept răspunsurile voastre, revenind cu răspunsul meu!
Un exercițiu real, obiectiv…

 

November 21, 2012 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)