Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Clubul de lectură și puterea exemplului

După cum bine știți sau vă mai amintiți, am înființat 2 cluburi de lectură- un club de lectură pentru copii, altul pentru adulți, unul să clădească și să dezvolte dragostea pentru lectură, cu beneficiile și avantajele aferente sufletului, minții și inimii, celălalt să mențină dragostea pentru lectură,  comunitate, comunicare, să aducă zâmbetul pe buze…zâmbetul pe buze=un lait motiv!

Clubul de lectura sept 002

Satisfacția este imensă când vezi, simți cum grupurile devin grupuri unite, împărtășesc experiențe, cunoștințe, găsesc soluții, iubesc elementul în comun, îl dezvoltă și se dezvoltă cu fiecare întâlnire și nu numai. Poartă dragostea pentru lectură printre colegi, semeni,  copii, evidențiind avantajele lecturii în zilele noastre; într-un cotidian tehnologizat lectura este  încă regină, regina multora dintre noi!

Dar bucuriile  nu se opresc aici, dimpotrivă! M-au emoționat mesajele a două doamne din Vulcan, Hunedoara – Lucia și Vio. Plăcut impresionate de activitățile clubului de lectură pentru copii nemțean, doresc din inimă înființarea unui club similar la dumnealor în localitate. Cele două mame, fiecare având câte un copil, cu vârstă cuprinsă între 8 și 9 ani, iubitoare de lectură, dornice de aprofundare a lecturii, ca importantă componentă  a dezvoltării personale a copiilor, a menținerii unei bune atitudini și conduite în comunitate.

Mulți au privit sceptic acest club, alții au înclinat a neîncredere, alții au felicitat ideea unui club care să dezvolte plăcerea de-a citi, să determine copiii să citească, să le arate  magia cărților.

 

Eu, una, văd iubirea în ochii copiilor de la club, văd și simt că ne-am format, ca grup, ca nucleu, iubitorii de lectură, prietenii cărților. Văd iubirea pentru lectură  în ochii prietenelor de la clubul de lectură al adulților, suntem la unison, iubitori de magie, povești, legende, experiențe de viață, biografii și autobiografii.

Nimeni n-a murit din învățare, dimpotrivă! A știut să facă alegeri juste, au știut să soluționeze înțelept, au știut să zâmbească!

Da, cartea îți poate fi prieten, te poate învăța cum să-ți faci prieteni, cum să îi păstrezi, cum să fii mai bun, cum să fii tu însuți/însăți, cum să te dezvolți, cum să zâmbești, îți deschide noi orizonturi, îți dezvoltă inteligența(cognitivă și emoțională)!

 

Cine are carte, are parte!

 

Dragilor, să încurajăm cele două doamne, să le sprijinim în ceea ce vor să întreprindă! N-o fac doar pentru copiii dumnealor, o fac pentru noi toți! O fac pentru viitorul nostru, al tuturor, o fac pentru o mai bună înțelegere, înțelepciune, atitudine! Avem nevoie de lectură, adulți, copii, avem nevoie de echilibru!

Vio, Lucia, vă mulțumesc pentru încredere, suport, ați pus încă o ”cărămidă” la temelia dezvoltării mele.

Doamnelor, sunt convinsă că veți reuși!Vă sunt alături și cred că nu sunt singura care sprijină ideea!

Vă felicit! Sunteți deosebite, tot respectul!

Gândurile bune și oamenii buni au și soluțiile la purtător, doar trebuie să privească cât mai atent în jur și cu mai multă răbdare!

Mult succes și noroc! Doamne ajută!

 

 

 

 

September 29, 2013 This post was written by Categories: CLUBUL DE LECTURA Tagged with:
4 comments

4 Responses to “Clubul de lectură și puterea exemplului”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)