Abonează-te la Newsletter și intră în Comunitatea Feminin+

Get new posts by email

Costumul de baie și vacanța perfectă

jolidon…O zi tristă, o după-amiază posacă, ca și mine de-altfel!…Stres la muncă,  stres la volan, stres acasă…multe, multe farfurii nespălate, o debandadă, de-ți venea s-o iei la sănătoasa, dar grație cursului de Zen de luna trecută, …am reușit să-mi echilibrez interiorul, creând acel echilibru static și convențional, de care ni se tot vorbea pe posturi …din ce în ce mau mult…

Obosită, tristă, plictisită, urâtă(schimonoseala-mi se vedea cu ochiul liber, nefăcând  altceva decât să-mi caricatureze  trăsăturile…și alea asprite de vremea sobră de-acasă), după ce mi-am intrat și depășit condiția de femeie emancipată – serviciu, casă, copil și ”chef”, m-am aruncat pe patu-mi nefăcut de dimineața, dar primitor și cald.

Era ora 20:00,  eram deja frântă, epuizată fizic și psihic, nu-mi doream decât  o baie, un ceai de gălbenele  și două linguri de miere de albine….NImic mai mult după o zi cât 5!…Lucram în acest ritm de ceva timp, întrebându-mă – oare, până când?!… Ce ne rezervă viitorul?…Habar n-am, dar știu ce-aș vrea: o plajă-nsorită, un cocktail de vis , alături de cei dragi; relaxare, confort și o binecuvântare a sufletului și inimii!

Ce vis frumos!  CE simplu ar fi dac-am da curs viselor, așa cum facem cu realitatea,  de multe ori abandonată grijilor și  timpului irosit, dar nu în avantajul nostru.

 

…Toropită, am adormit, visând la  plaja însorită, rugându-mă la Dumnezeu pentru bine și bunătate, pentru iubire și prietenie, pentru armonie, stare de beatitudine, în adevăratul sens al cuvântului.

…E dimineață?! Noaptea s-a scurs deja?! Doamne, ce zboară timpul, lucrând și complotând împotriva noastră, a vieții noastre,  croind himere și vise…de multe ori neorânduite corect sau bine!

O altă zi de muncă, o altă săptămână, o altă nesiguranță, la nivel social, economico-financiar… și totuși presimt ceva, iar intuiția nu mă înșală niciodată, fiind o atentă la detalii, la tot ce vine din zona subconștientului.

…Mai zăbovesc ceva timp în pat, eu, care, de-obicei, sar la primul semnal sonor al radiou-lui/ceasului, astăzi trag de timp… Ceva se întâmplă, ceva nu se încadrează în limitele normalului, în limitele cotidianului, palmele mi se umezesc, iar bărbia-mi tremură… E clar – emoții!… Cu ce ocazie, ce–mi spune intuiția?!…

Mă zvârcolesc în pat, între somn și realitate, visând la o zi diferită! …Ceva mă stânjenește, ce nu-mi priește?! Dau perne la o parte și de sub  aceasta își face apariția o cutie… Da, o cutie destul de mare, cu o fundă mare roșu cu verde, pe care scrie ” Vacanța perfectă”. Am crezut că cineva a făcut o glumă proastă, dar nu…cutia era aievea, scrisul destul de ”proaspăt”, deci, curaj.. ”Voi desface  cutia, ce-i lângă mine, în patul  meu, fără nicio urmă de emoție sau descurajare!”

1-Jolidon-Swimwear-603x480

…Surpriza pachetului mi-a readus zâmbetul pe buze. O privire, un zâmbet adolescentine erau binevenite. Am tras  de fundă și am  deschis frenetic cutia…ce-mi văzură ochii?! Un minunat costum de baie,  în culorile mării combinate(albastru) cu răsăritul soarelui (roșul dulce) și albul unei zile perfecte de vară , o pereche de ochelari, o eșarfă albă și-o pălărie …alla Audrey Hepburn…Un costum de baie ce mi-a trezit simțurile și dorința petrecerii unor vacanțe diferite, visarea unei croaziere pe Mediterană…și-o bucată de catifea cu-n cristal pe mijloc…ce să-nsemne?!… doar un bilet elegant și câteva cuvinte, puține, dar profunde, intense și sexi: ”Ghici, unde plecăm mâine?”…

…Da, am recunoscut stilul inconfundabil al cuvintelor puține, dar pline de  ecou ale soțului meu, ale celui  dintotdeauna, din prima, a doua lună de miere, îmbiindu-mă la o vacanță perfectă și la o celebrare a dragostei peste ani,  între ani;  dragostea,  pasiunea care nu și-au pierdut  savoarea, ci  au câștigat/câștigă prin ”sarea și piperul” , condimentele  diferite, alambicate ale anilor petrecuți împreună….

 

Acest articol afsot scris pentru Spring SuperBlog 2013!

 

 

 

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)