Cre╚Ötem frumos ├«mpreun─â! Educa╚Ťie ╚Öi psihoeduca╚Ťie
Home
 

Cotidianul la “centrifuga”

Cotidianul din ce in ce mai alert, fara buna organizare, armonie si zambete, ar fi un haos, parerea mea. ­čÖé

Astfel incat, fara sa stam pe ganduri, noi, cei 3 membri ai familiei noastre, am cautat solutii, pentru a simplifica acest cotidian, fara “a ne scoate ochii”, metaforic vorbind. ­čÖé

“Ingredientele” unei vieti simple sunt – in opinia noastra, a familiei noastre – la indemana oricui: lucrurile sunt lucruri, fiintele sunt fiinte. Fereasca Dumnezeu, sa le inversezi! …ai complicat existenta, cotidianul.

Sa nu iubim lucrurile mai mult si fiintele mai putin! ­čÖé

S-avem mare grija sa nu picam nici in extrema cealalta, a consumerismului. Avem nevoie de lucruri, e cert, dar n-avem nevoie doar de lucruri. Noi, fiintele umane, ar trebuie, mai intai de toae sa ne inconjuram de oameni, nu de obiecte, asa cum se intampla din ce in ce mai des.

Fiecare obiect are utilitatea lui, dar asta-l face si eficient pe termen lung, nu doar pe termen scurt.

Tocmai pentru a ne inconjura de oameni, cat mai multi, ca asta e viata noastra, comunitatea, sa lasam spatiu pentru asta, atat fizic, cat si emotional. Niciodata lucrurile, oricat de mult am incerca, nu vor putea inlocui fiintele!

Lucrurile au rostul lor, sa fi la indemana noastra si sa ne usureze cotidianul, tocmai pentru ca noi s-avem mai mult timp de dedicat celor din preajma noastra, alte fiinte.

Gandindu-ma la cotidian, fiinte si lucruri, am achizitionat ┬ácateva aparate pentru a-mi simplifica zilele si-a avea mi mult timp cu cei dragi: sandwichmaker, toaster, o fantana de ciocolata, un aparat de facut inghetata. Simplitate si distractie! Da, da, aceste “dispozitive”, la indemana noastra, ne usureaza cotidianul, dar ni-l si relaxeaza. ­čÖé

Ce ne putem dori mai mult?! Am si timp, mi-am facut ┬átreaba si ma distrez cu cei dragi. ­čÖé

Sa nu fim dependenti de lucruri, nicidecum consumeristi, ci sa le intelegem scopul si sa distingem clar intre nevoie si dorinta.

Sanatate, iubire, armonie si sa nu ne lasam coplesiti de dorintele materiale! ­čÖé

 

 

 

June 14, 2015 This post was written by Categories: Colabor─âri No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)