Culorile ce-mi lumineaza calea

Culorile sufletului, culorile ce-mi vor lumina calea spre bun si bine.

Culorile favorite reprezinta telul, scopul vietii intr-un cotidian nestiut si venit.

Dintotdeauna am iubit rosul, portocaliul, galbenul si albastrul. Se spune ca ceea ce alegi, te reprezinta.

Cum le alegi, cum ti le insusesti.

Daca le alegi de folosit cu betisorul sterile, cu pensula, stropite, uscate sau mai ude. Toate acestea spun cate ceva despre posesorul viitoarei activitati.

Eu, una, am ales vopsele, pentru ca-mi place parfumul, imi plac culorile complete, calde, profunde, deloc pale. Am ales accentul, nu paloarea!

Vom da contur camerelor copiilor, bucatariei, bailor si unghiilor. 🙂  Vom alege nuante proaspete pentru toate, care sa-mi inspire entuziasm, nicidecum dorinta de-a adormi, asa cum o fac culorile pale…chiar si pentru dormitoare, tot culori proaspete am ales, dar ceva mai calde, mai putin stridente.

Oricum, le-am numit culorile sufletului meu, enigma de inceput, calmul de sfarsit. Asta pentru a sti ce si cum sa procedam in “impartirea” acestora per camere (pereti si tavane).

 

Am colorat fondul si-am inceput povestea…personaje pline de viata, muzica si forme cu sau fara fond, depinde de cine si cum istorisea momentul sau surprindea mesajul…

Povestea pasilor pierduti, un motiv pentru baia nu foarte mare ce adapostea o cada retro, pe propriile-i picioare, din portelan, de-un alb imaculat. Da, o imagine ca-n povesti!  O chiuveta la fel de alba, cu bateria retro, o scoica magica in loc de maner, ce susura apa, la fiecare miscare.

Da, o baie a povestilor cu povesti!

logo2

Dormitoarele in functie de caracterul si personalitatea posesorilor sau posesorului, camere pline de emotii si persuasivitate, pe langa cele trasaturi caracteristice, inedite si aparte, fiecarui locuitor in parte.

Lenjerii de satin sau de matase, cu fel de fel de momente de poveste, surprinse de-a lungul cearceafului sau pilotei, pe cantul pernelor pufoase.

Noptierele cu veioze retro, colorate in ton cu peretii, pe care stateau linistite volume cu povesti si istorii de viata, de azi, de ieri sau de maine…

Mainile-mi, usa spre sufletu-mi zambitor, cu unghiile scurte, trandafirii, astfptand nuanta potrivita. Am ales un roz profund ce-mi completa degetele-mi tacute si stinghere.

 

Culoare, prospetime, bucurie intr-un singur buchet: armonie!

 

Sanatate, iubire, culori si armonie!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)