Cum crezi că vei face față tehnologiei când vei avea 80 de ani?
Anii au trecut, fiul nostru a crescut, a făcut copii, iar copiii lui, la rândul lor, au zămislit alți copii…Legea firii își urmează cursul…
Iată-ne ajunși la frumoasa vârstă a maturității tomnatice…80 ani…soț și soție, mână-n mână, prin tehnologie, supraviețuind datorită evoluției în sensul bun al tehnologiei!
Ați zice că activitatea nu-i punctul nostru tare la această venerabilă vârstă, nu?!…Dați-mi voie, vă rog, să vă contrazic cu ardoare: suntem activi social, emoțional, relațional, ocupațional!
În sfârșit, time managementul își spune cuvântul…ani de-a rândul, la prima tinerețe, la a doua, am militat pentru o mai bună organizare a timpului, planificarea activităților, câte și mai câte…uite-ne, acum, la 80 ani, fiind desăvârșiți: organizați ca ceasul, activități din plin, gândire pozitivă și stare de bine! Fascinant! …
Trăim în era tehnologiei avansate, a tehnologiei pliate pe nevoia de longevitate, de cursivitate, din mers…zi de zi, lună de lună, an de an, tehnologia face pași uriași, pași mari pentru umanitate!…
Dacă mai ieri aveam laptop-uri, plasme, monitoare LCD , monitoare LED, procesoare Intel, plăci de bază, placă de bază, hdd extern, ssd, tablete, touch screen, minunându-ne de evoluția și drumul tehnologiei, trăind la unison fenomenul electronicii, astăzi, digitalul de pretutindeni, tehnologia bazată pe circuite și hard disk-uri interne, aplicate pe uman, cu aportul umanului, își fac simțite prezența în mod diferit, dar direct proporțional cu NOI!
Astăzi, tehnologia combinată cu știința duc la înțelegerea la nivel celular, neuronal, prin aplicarea acesteia. Rolul hard disk-ului nu mai e doar a întreține procesul, motorul, ”inima” obiectului în sine, ci și umanul, combinând totul în avantajul vieții și a evoluției în genetică.
Ne bucurăm de viață în toată splendoarea ei, de cele 24 ore în totalitate, de ani buni nemaiștiind ce-i stresul, nemaifiind partenerii aroganței, ai negativismului, fiind ghidați de gândirea pozitivă, de partea plină a paharului, de armonie, liniște și prietenie!
La vremea tinereții, aveam multe temeri, în privința tehnologiei: că distrugea legăturile interumane, că separa, individualiza, virtualiza, oamenii renunțând la a se mai bucura de întâlniri face to face, că distrugea ceea ce ne diferenția de animale, că ființa umană nu se mai individualiza decât prin furie, disperare și mult plastic…
Da, a trecut perioada respectivă, am depășit ”apogeul” respectiv, când tehnologicul răcea, înrăutățea statutul ființei umane!
Peste ani, târziu, adică astăzi, tehnologia are ceva ce lipsea în anii tinereții mele – circuite și finețe…plasticul a fost înlocuit cu o membrană fină, la care s-a lucrat ani în șir….membrană caldă, mai aproape de sufletul uman; tactilul fiind parte integrantă – om -tehnologie; tehnologie care nu dăunează sistemului cerebral, dimpotrivă activează circumvoluțiunile, neuronii, menținând tânăr, revigorat, ”în priză” sistemul nervos, sistemul cerebral.
O combinație perfectă între natură și tehnologie, ultima subordonându-se cu naturalețe și respect primei menționate…astfel, tehnologia se mulează perfect pe dorințele, visele noastre, abordând acea componentă a suconștientului, ce altădată numeam intuiție! Tehnologia a pus în prim plan OMUL și trăirile sale, funcțiile pentru o viață corectă, prosperă și îndelungată. Astăzi, tehnologia reușește să dea sens viselor de peste noapte, printr-o aparatură specială, o combinație dintre hologramă și tabletă, eliminând coșmarul, angoasa, factorii inhibitori din viața nostră.
Cum arată o zi din viața unui cuplu de octogenari:
Prima oră a dimineții vine cu un surâs din partea soarelui, care rasare ștrengărește din colțul estic al casei, luminând și încălzind tacticos camera matrimonială. Mireasma cafelei aburinde învăluie toată casa, mașina de cafea programată pentru prima oră, îndeplinindu-și sarcina. Un mic dejun frugal…un iaurt cu nuci și pâine prăjită.
Timpul pentru gimnastica de dimineață: sala de sport cu aparatură de ultimă generație – cardio, sistem cerebral, diagnoză, totul vocal, pentru o companie matinală, plăcută, inviorantă…
E timpul pentru contactul cu cei din jur: 4 audio-vizuale conectate prin satelit cu vești de la cei dragi…saluturile de dimineață, programări cuvenite.
Cinefili înrăiți, ambii, după tabieturile de dimineață, un film era binevenit, pentru ziua în curs…o muzică-n surdină, Home Cinema pregătit – sonorizare, video…
Ora amiezii – prânzul, preparat ca la bunica acasă, doar că-n condiții optime; testarea produselor – calitatea, cantitatea, numărul de calorii; totul apare pe scanner, înainte de a mânca; face parte din Managementul Calității, iar tehnologia a progresat mult și pe latura medicală, healthy…Motto-ul: Salvăm viața este întipărit pe scanner-ul casnic, domestic.
O plimbare cu mașina n-ar strica, mașina electrică, non-poluantă, full options, ne face testul clinic, înainte de a urca la bord – nivelul adrenalinei, starea generală, condițiile organismului pentru mișcare; verificări de rutină, de prevenție, la fel, aparatură/tehnologie de ultimă generație care lucreză pentru viață!
Seara vine cu pași repezi – plimbări, întâlniri cu familia, prietenii, armonie, simbioză cu natura, grație tehnologiei.
Cam asta e viața și tehnologia la 80 ani, a unui cuplu ”tânăr”.
Acest articol a fost scris cu pasiune pentru SUPERBLOG 2012!
Mi se pare mie sau articolul a fost scris … cu mult suflet? 🙂 Mi-a placut tare mult ideea cu scannerul care tine de Managementul Calitatii si m-as bucura daca am avea sansa sa apucam asemenea vremuri. Eu va doresc sa ramaneti un cuplu “tanar” si la 80 de ani, asa cum ai scris in incheiere.
Felicitari pentru articol si mult succes in competitie!
Bună seara,
Mulțumesc mult pentru apreciere! Mă simt onorată!
Da, îmi place mult să scriu, să simt, să trăiesc cele scrise cu tot sufletul meu!
Da, sperăm să rămânem un cuplu ”tânăr” și la 80 ani!… Zi de zi completăm, anexăm cât putem de mult și multe relației noastre!
Vă doresc o seară minunată!
Cu respect,
Cristina
[…] “Cum crezi că vei față tehnologiei când vei avea 80 ani” – Cristina Dragoi – 100 puncte […]