Abonează-te la Newsletter și intră în Comunitatea Feminin+

Get new posts by email

Dacă viața îți este în timp, de ce nu te grăbești?

… Tudor i-a spus mamei(subsemnata), in urma cu aproximativ 1 an si jumatate, poate si mai bine… ieri si azi…

 

 

 

In dupa amiaza asta, dupa cateva ore de studiu intens al matematicii si incursiunii printre texte literare, aferente anului 2 de studiu primar, am iesit sa ne plimbam…vorba vine – Tudor cu bicicleta, curse intense, eu un jogging, in forta.

Printre altele, vorbind diverse, ma-ntreaba strumful meu: ”-Mami, daca viata este cu timp, de ce nu te grabesti?!…De ce pierzi timpul, facand si altele care nu-ti plac?!” (…mami avand un job care n-o reprezenta, la vremea respectiva, in urma cu aproximativ 1 an si jumatate)

Da, bine zis! Pana si-un copil, la un moment dat, simte, traieste pe propria-i piele pulsul vietii, dar nu numai cu bune, ci si cu rele, cautand raspunsuri la intrebari retorice!

E contrariat de cum ne vede traindu-ne viata!

”-Mami, toata ziua la serviciu! Daca nu tu, tati, dar foarte putin timp aveti pentru activitati in familie! Ce sa mai spun si variate!… Cred ca nici nu va vad razand atat de des sau foarte puternic! Asta e viata adultilor?!”

”-Nu vreau sa lucrez pentru nimeni, nu vreau sa fiu ca voi! Nu-mi place!”

Dezvoltare personala de la 7 ani, cursuri de NLP din clasa a II-a, trezit instinctul de supravietuire, dorinta de-a razbate si motto-ul: ”Tu sa nu faci ca mine!”

Jocuri si simulari de roluri…

Cand eram mica, imi doream sa fiu avocat, doctor, stewardeza, ca mai toti copiii de varsta mea, acum, in schimb, isi doresc sa devina independenti financiar, soti sau sotii de persoane influente, vanatori de zestre…

Ce-si doreste? Sa fie miliardar!…Sa conduca un Bugatti, sa aiba bani pentru domenii intinse si-o sotie blonda cu ochi albastri, foarte inteligenta, dar sa nu poarte ochelari. ( prezentul de ieri)

Trist, nu?

Astazi, in schimb, isi doreste mai mult timp liber, nu vrea sa fim nervosi, vrea sa aiba multi copii, noi sa fim niste bunici joviali, el sa parcurga pasiuni, aratandu-le celor din jur ca viata nu e doar trista, ca oamenii nu sunt toti rai, ca simplitatea sta in noi si-n modul cum intindem mana. 

…Dar schimbarea a pornit  din interiorul nostru. Am indepartat putregaiul si-am udat tot ce-a fost verde!

( prezentul de astazi)

Scoala ii aliniaza, toti la unison, creand o competitie, bazata pe individualism si egocentrism, nicidecum plus valoare. Frustrari si frustrati, traind ulterior, o viata frustranta, ajungand la un punct mort, de unde nu mai vad, nici inainte, nici inapoi!

Punct mort, sentimente de culpabilitate, neimpliniri si complexe de inferioritate, toate pregatind adultul fara scop, care are impresia ca stie,  doar daca urmareste si se lasa influentat de mass media, conjuncturi si aparente.

kids

NU stiu ce sa fac, atat stiu ca trebuie!!!

2 verbe ce-ar fi bine sa le conjugam mai des si la toate timpurile –  a vrea si a trebui!

Nu mai las „prada” celui de-al doilea daca il inteleg pe primul!

Sanatate, iubire, armonie!

 

2 Comments - Add Comment

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)