De ce greșim?!…

waymistakeSuntem supuși greșelii?!…

De multe, foarte multe ori, privim, dar nu întotdeauna și vedem…Cât, cum, unde și de ce vedem?…

Vă voi istorisi o conjunctură ce va ridica mari semne de întrebare…

”Un bărbat intră într-un bar. Numele lui este Burt Reynolds. Da, acel Burt Reynolds. Doar că este la începutul carierei și nimeni nu-l cunoștea încă…nici individul spătos de la capătul barului.

Reynolds se așază la două scaune distanță de el și începe să soarbă  din berea și sucul de roșii. Așa, din senin, individul începe să hărțuiască un bărbat și o femeie care stăteau la o masă învecinată. Reynolds îi cere să-și măsoare cuvintele…Moment în care tipul lat în spate se întoarce spre Reynolds.

Momentul îl voi reda  întocmai, scriindu-vă ceea ce a relatat într-un interviu Burt Reynolds unei reviste, cu ani în urmă:

” – Îmi aduc aminte că m-am uitat în jos și mi-am proptit piciorul drept pe bara de alamă a barului, m-am întors și, cu dreapta, l-am izbit cu forță în falcă. Pumnul pe care i l-am tras a răsunat îngrozitor, iar el a zburat pur și simplu de pe scaun și a aterizat pe spate, drept în ușă, la vreo patru metri distanță. Și, doar atunci, când zbura prin aer, am văzut că…nu avea picioare.”

 

Da, abia când s-a părăsit barul, a observat Reynolds căruciorul bărbatului, strâns și ascuns lângă ușă.

A da un pumn unui om este de o gravitate imensă, ce-i drept! În cazul subiectului nostru, nu picioarele constituie ingredientul principal, ci ochii.  Chiar dacă Reynolds s-a uitat în ochii omului pe care l-a lovit, el nu a văzut ceea ce trebuia să vadă. De aici sintagma: ”M-am uitat, dar n-am văzut!”

Da, de cele mai multe ori când ne uităm la cineva, ceva, ne scapă detalii importante, în cazul nostru picioarele și scaunul cu rotile.

Nu e ușor să privești, trebuie să vezi dincolo de…

Exemple:

1.Vedem frânturi din întreg și diferit.

2. Femeia vede divers de bărbat.

Femeile remarcă detaliile unei femei căreia i s-a furat poșeta, bărbatul, în schimb, remarcă hoțul.

3. Doi oameni diferiți văd diferit aceeași scenă.

4. Observăm numai esențialul.

5. Vedem ceea ce suntem.

6. Vedem ceea ce ne așteptăm să vedem.

7. Suntem făcuți să renunțăm. (Încetinim căutarea după ce am făcut o greșeală și o accelerăm  după ce am făcut un succes. )

Voi vedeți totul în jurul vostru, nu vă scapă niciodată nimic?!…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)