Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

De exersat…viață practică II

Revenim la arta culinară, gătitul în familie, împreună, mic și mare.

Am început cu preparatul pâinii; inițial, am frământat aluatul, după care, am cumpărat o mașină de făcut pâine și-am recurs la ajutorul ei. 🙂 Am făcut asta, nu pentru că nu ne pricepeam la frământatul aluatului, ci pentru a economisi timpul și să mai experimentăm și să exersăm alte și alte rețete.

Am continuat cu citirea manualui de instrucțiuni, în cazul grătarului electric. Produsul finit nu-și pierde din nutrienți și timpul de coacere e mai scurt. Bineînțeles, împreună, am preparat delicii la grătar. De plating(aranjarea mâncării în farfurie) s-a ocupat fecioră-miu, e pasionat de asta. E creativ și le combină super! Face un spectacol în farfurie, nu alta!

 

Gătim, gătim, iar gătim!

Dacă mă gândesc bine, deși rămân o lipsită de talent în arta culinară, împreună facem un spectacol în bucătărie. Nu vorbesc aici doar de gastronomie, ci, în general, împărtășim o stare minunată, gătim cu inima și sufletul, simțurile noastre fiind la unison. 🙂 Aceste momente ale noastre, sunt convinsă că vor fi, mai târziu, amintiri de referință pentru sufletele noastre, pentru relația noastră de zi cu zi.

Pot spune: creștem împreună!

 

După ore de gătit, plating-uri de toată frumusețea, bucătăria noastră încântătoare cedează. Ce ne așteaptă?! Alte exerciții de viață practică: curățarea locului unde-am desfășurat activitatea. Împreună și cu zâmbetul pe buze, nimeni nu se fofilează! 🙂

Sortăm, aruncăm deșeurile, neamestecând nimic unul cu celălalt. Suntem conștienți, a înțeles urmând exemplul celor mari, că viitorul nostru, al tuturor, depinde de cum gestionăm situațiile astăzi! Avem grijă de natură, ea ne dă ce-i mai bun! N-avem grijă, o pierdem! Nu-i ușor să stimulezi un copil să sorteze deșeurile, când vede ce vede în jur…din păcate! Știu și știe că orice efort de azi, va aduce un parcurs viitor minunat și rezultate pe măsură!

tocmai

E timpul să intre în funcțiune prietenul nostru, aspiratorul cu apă.

La fel, împreună, curățăm bucătăria, în timp ce muzica preferată o ascultăm în surdină…

Ăsta va fi un alt exercițiu…data viitoare!

Sănătate, iubire, armonie și exerciții cu zâmbete!

 

January 18, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)