De exersat…viața practică
Nu am fost niciodată un fan al gătitului și nu-mi e jenă s-o spun, oricâte degete voi vedea ațintite spre mine! …Îmi asum! 🙂
În schimb, împreună cu fiul meu, pasionat – s-ar părea – de bucătărie(are în ADN de la soțul meu, el e bucătarul familiei), am început să explorăm gătitul ALTFEL. De fapt nu gătim, ci inventăm și căutăm să dăm un sens, în bucutărie, celor 5 simțuri. O provocare a simțurilor, o stimulare senzorială cotidiană. 🙂
Am pornit la drum cu ceva foarte greu, după părerea mea..de ”specialist”, dar au mai spus-o și alții, cunoscători în arta culinară. Am început să facem pâine. 🙂 Vă anunțăm că ne simțim evoluția, pozăm parcursul și rezultatul, pentru a nu deveni subiectivi. La final, chemăm specialistul; nu pentru notă, asta chiar nu ne interesează, nu vrem frustrări, ci doar zâmbete, încurajare și speranță, în a continua cu același aplomb și entuziasm.
Da, da, am crescut! Am colaborat, ne-am completat și nu ne-am criticat, ci doar ne-am sprijinit reciproc. Primele pâini, cele cu semințe, alune, nuci și măsline, au fost făcute la mașina de pâine. După acestea, iubitorii de gătit nu au mai avut nevoie de aparat.
Astăzi, fără falsă modestie, vă spunem că nu e mare lucru să faci o pâine, ci e o artă să creezi rețeta simțurilor minunată pentru o pâine, așa cum am făcut-o noi. 🙂
Da, e adevărat, am recurs, în tot acest timp, la blendere practice și mixer vertical de putere, pentru a ne ușura activitatea și a micșora timpul de preparare, dat fiind că ne-am propus două rețete pe zi.:)
Am lucrat și lucrăm cu plăcere la stimuarea senzorială și datorită parcursului și interacțiunii pozitive, la dezvoltarea afectiv-socială și-a inteligenței emoționale! Am comunicat și cu mâinile, asta putem sublinia chiar. 🙂
Am învățat, de fapt, învățăm zilnic, că orice activitate făcută cu plăcere aduce multe învățăminte, încredere, un parcurs plăcut și-un rezultat pe măsură!
Sănătate, iubire, armonie și nu uitați că un cotidian în armonie ajută la pregătirea simțurilor!