Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Doctor și doctorie pentru părul meu…

”…Alerg pe faleză, părul-mi alunecă ușor pe frunte, pe umeri, zâmbindu-mi discret! O zi senină, numai bună pentru mișcare-n aer liber! O stare minunată, calmă, senină, e efectul unui păr minunat,  ce se ondulează-n mișcare…”farmec-gerovital

 

…Nu, nu vreau să se termine, nu vreau să mă trezesc! E visul meu, e părul meu cel mătăsos!spuneam, agitându-mă pentru câteva minute nesperate de somn și frumusețea unei podoabe capilare de invidiat.

O noapte agitată, o dimineața dezarmantă, un păr ce parcă nu-i al meu, care nu se așează, nu are stare, nu are intenții, doar culoare și cutezanță…un fir gros și negru ca abanosul, care-mi dă de furcă de fiecare dată, la fiecare zâmbet, căutându-și poziția stingheră, luând atitudine în fața celorlalți.

 

Dintotdeauna am jinduit un păr mătăsos nu o ”coamă”!…În timp, produse pe linie m-au ajutat să ”vorbesc”, să înțeleg limba și limbajul de adresare părului meu, podoabei mele capilare, scalpului ce-mi irita diminețile-n prelugire… Acum, cu implicare fizică, emoțională și multă răbdare, suntem în sintonie.

Dar să vă istorisesc de-a fir a păr, cine, cum și când m-a salvat, lucrând intens la sporirea încrederii în mine însămi… A fost bunica, da, bunica mea, Dumnezeu s-o odihnească-n pace! Mi-a vândut pontul leacurilor din bătrâni, care-au avut efectul scontat. Bunica-mi repeta mereu: ” Nu-i ușor, dar nici greu să fii rebel, zburdalnic și vesel, cu părul așezat!”… Nu am înțeles expresia, nu am prins tâlcul la 10 ani, dar pe la 15…deja zâmbeam…Îmi amintesc cu nostalgie de serile ghidușe de vară când, citind, în podul casei și ”fumând” pănușii puși la uscat, îmi aranjam părul de fiecare dată, de la opaiț.

Bunica își prepara singură crema pentru față,  parfumuri, șamponul și balsamul pentru păr. Era meticuloasă, calculată, inventivă, frumoasă și înțeleaptă! M-a învățat multe și-am deprins multe datorită bunului ei gust și simțului dezvoltat pentru frumos și sănătate. Anii au trecut , vederea i-a slăbit, dar auzul, tactilul și vocea și-au amplificat caracteristicile. Vederea fiind din ce în ce mai slabă, puterile la fel, a decis să cumpere produse pentru îngrijire. A testat ani la rândul, până a rămas fermecată și devotată companiei Farmec și produselor Gerovital. Mi-a spus că multe dintre aceste produse se aseamănă ca textură, compoziție cu cele preparate de mâinile ei… melancolică, melancolice, ne pierdeam pe firul poveștilor și-a legendelor țesute-n timp…

GerovitalPlantTratament

Am învățat să-mi simt părul, să-i îmbogățesc textura, să-l ajut să aibă o formă, să fie mătăsos,  sănătos, să fiu eu însămi  fericită de alegerea făcută, folosind aceleași produse indicate de bunica. Astăzi, la rândul meu, folosesc și recomand produsele Gerovital, printre care și Gerovital Plant Tratament pentru toate tipurile de păr, adaptând produsele, în funcție de nevoi și dorințe.

Sănătate, iubire, armonie!

 

Acest articol a fost încondeiat pentru SuperBlog 2013, octombrie.

 

 

 

 

October 12, 2013 This post was written by Categories: SuperBlog 2013 Octombrie Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)