Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Ducesa de Devonshire

A fost odată ca niciodată… povestea e fascinantă, dar tristă, amară și plină de ironie(bizar, liberal și cu iz politico-social), totul pe fondul unui romantism  principial. A dorit schimbarea, a dorit iubirea, a dorit, dar  a rămas la stadiul de dorință. Împlinirea, uneori, vine la pachet cu vânt, nu adiere,  cu agonie, nu extaz… Ăsta e și cazul ducesei de Devonshire, Georgiana. A fost frumoasă, inteligentă, liberă-n cuget și-n simțiri, poate…prea liberă pentru acele vremuri, conjuncturi de prost augur, care n-au avantajat-o nicicând, dimpotrivă, deși soarta, la prima vedere, sorții i-ar fi fost zurâzători.

S-a căsătorit la 17 ani  cu al 5-lea duce de Devonshire, chiar de ziua  ei de naștere. Liberală-n convingeri, a crezut și sperat că va avea o viață cu surâsul pe buze, dar s-a înșelat.  Nu a reușit să-și determine soțul  s-o privească așa cum era, nu i-a putut deschide sufletul și mintea. Nu și l-a apropiat, dimpotrivă, a avut parte de răceală, indiferență și statut. Avea lumea înconjurătoare la picioare, dar ce folos –  cel de lângă o ignora… A fost dezamăgită, frustrată și neînțeleasă,  viața jucându-i diferite feste: prietena cea mai bună a devenit amanta soțului ei…. a ales o viață din umbră, pentru a fi alături de copiii ei. A iubit fără speranță,  societatea fiind potrivnică acelei iubiri, o iubire neîmplinită, fără viitor, doar amintirea a ceea ce-a fost și existența unui copil nelegitim, vizitat doar în secret. A fost pasională și-a pierdut, amărându-și viața, a pătimit și-a iubit! A acceptat mai mult decât tacit aventurile ducelui, soțul ei. Ba chiar mai mult, a binecuvântat relația celor doi, soț și prietenă,  fiind de acord cu căsătoria acestora.

Un  destin, o viață furate! Episoade, crâmpee de zâmbete, lacrimi și speranță. Un promulgator al speranței, al dorinței de schimbare în societatea engleză, consimțind și susținând ideile liberale.

Un susținător al frumosului a fost Georgiana Devonshire (Spencer). A încântat lumea engleză, nobilimea engleză, cu moda pălăriilor cu boruri.  Inventivă și creativă avea lumea la picioare!

Reușea să susțină viața mondenă, prin gusturile și dialogurile liberale, atitudine, modă. Era o împătimitoare a jocurilor de noroc,  acumulând și foarte multe datorii.

A murit, în schimb, prea devreme. A decedat la 47 ani din cauza unei boli.   A rămas în istorie ca promovatoare a modei, liberală, inteligentă, sensibilă și rudă îndepărtată cu prințesa Diana.

 

Povestea ei fascinantă a fost transpusă într-un film deosebit, ” The Duchess”, având în rolul principal pe Keira Knightely.

Vă recomand filmul și să citiți istoria acestei fascinante doamne din sec al XVIII-lea.

 

 

 

January 22, 2014 This post was written by Categories: DE LA LUME ADUNATE...CURIOZITĂȚI No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)