Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

EBOOK-UL SAU CARTILE TIPARITE?

Cu ceva timp in urma, intr-o discutie cu niste prieteni de familie, parinti a doi copii, 16 ani, respectiv  12 ani, s-a ajuns la urmatorul subiect: mai  e nevoie sa citeasca copiii nostri, mai citesc din cartile clasice, tiparite sau cartea electronica, ebook-ul, avand la dispozitie atata informatie? tehnologia oferindu-ti ”oportunitatea” de-a avea totul, fara efort, nemaifiind nevoie de a inmagazina.

Mereu am crezut in ideea ca o cultura generala o ai citind! Ma insel sau nu?

Imi amintesc cat citeam, atat eu, cat si multi copii de varsta mea, cat citesc inca! Abia astept sa am un moment al meu si sa ma cufund in lectura. La fel ca multi alti cititori, merg in paralel cu doua volume: unul de specialitate(dezvoltare personala, motivatie, psihosocilologie), altul de beletristica.

De ce sa nu recunosc, ebook-ul mi-a starnit curiozitatea, doar atat! M-am lecuit imediat. E rece, anost, nu cream acea legatura carte-cititor.

Dar sa revin la subiectul de la care am pornit: lectura clasica, ebook-ul , copiii si adultii.

nu mai e nevoie la limba si literatura romana sa-ti bati capul sa compui comentariile, nu se mai fac fise de lectura, la orice subiect gasesti raspunsul pe calculator, orele de compunere sunt amintiri, copiii nu mai scriu scrisori, nu mai compun pentru cei dragi cu pasiune, examenele nu mai necesita formulari, fiind inlocuite de teste grila;

Cel mai bine ar fi sa analizam pro si contra, in legatura cu avantaje si dezavantaje citit, plus cartea tiparita versus cartea electronica.

[polldaddy poll=6484293]

August 23, 2012 This post was written by Categories: CLUBUL DE LECTURA Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)