Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Educația prin joc și joacă

E atât de simplu să educi cu zâmbetul pe buze! Ai nevoie de zâmbetul, cunoașterea, setea și iubirea pentru creativitate, totul pe fondul dragostei pentru oameni. 🙂

Copiii trebuie să iubească școala, să vină din și cu plăcere la școală! Se-ntâmplă asta, oare?! Rar, din ce în ce mai rar! Dacă încep cu elan, ușor, ușor, din clasele primare, entuziasmul ”se ofilește”, interesul scade, oboseala crește și nimeni din jur sau prea puțini vor să audă, să vadă, să simtă, că univesrul educațional a luat-o razna cu totul. E doar o mașinărie, un instrument unde aproape  toți închid ochii, iar copiii își pierd orice urmă de interes cu adevărat. Ce vedem?! Goana după note, competiția și vânătoarea pentru a fi cel mai bun …cu orice risc… Prietenia, dreptatea, sinceritatea, privitul în ochi, curajul, creativitatea debordantă…toate acestea sunt doar vise și subiecte tabu în școli, mai mult subiecte pentru familie, nicidecum pentru ”mentori”…Păcat! Ar fi frumos să existe relația binevenită între copil-părine-mentor. Uităm că noi trebuie să creștem copii fericiți, nicidecum copii inhibați!

logo erfi

 

Păcat, mai ales că avem atâtea materiale la dispoziție, atâta material didactic cu bun gust, educație cu dragoste, prin joc și joacă, interacțiune de bun augur.

Mediul online, ca-n multe alte domenii, a luat avânt, punându-ne la dispoziție site-uri specializate, minunate, de unde poți achiziționa materiale superbe, cu ajutorul cărora să fie o plăcere să te dezvolți armonios, să înveți cu drag!

Navigând, navigând, am descoperit de ceva vreme site-uri minunate, printre care și www.erfi.ro, un site specializat pe frumos și educație, joc și educație.

Vi-l recomand, dragi părinți, copii și mentori, cu mare drag!

file_5

Jocuri, jucării minunate, pentru toate vârstele, toate dorințele și nevoile copiilor noștri, în materie de joc, motricitate fină, dezvoltare emoțională. Culoarea, varietatea, mesajul, sunt doar câteva elemente care ne determină să le alegem dintre cele multe.

Dragilor, copiii noștri vor să iubească școala! Răspundeți nevoilor lor!

Zâmbet, sănătate, armonie și multă joacă!

March 22, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)