Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Exerciții de stimulare senzorială și nu numai…

Se spune că-i ușor să contribui la creșterea unui copil dacă ești mentor…Se spune că-i greu să dezvolți armonios un copil dacă ești părinte… Eu, una, cred că e frumos să completezi, să contribui la completarea celor ce vezi, simți la copilul tău sau la cel pe care-l educi, dacă ai inima deschisă, răbdare, știi să zâmbești și nu ești pregătit mereu să critici. Dacă ai început propoziția sau fraza cu ”NU……”, atunci…nu e chiar bine și nici evoluție, progres, ci frustrări, lacrimi, îndoială, teamă…

elefant

Urmăresc zi de zi copii cum se joacă, cum își aleg jocurile, joaca și partenerii în toate acestea. Sunt alegeri simple, nu complicate, sunt doleanțe cu zâmbetul pe buze, nicidecum crispare, ca-n cazul nostru, al adulților…Câte putem observa și învăța de la cei mici! 🙂

Ce pot să spun?! Că mulți dintre copii preferă plastilina play-doh, că alții, mulți la număr, ar vrea să modeleze, dar intervine frica că se vor murdări…de unde asta?!  de-acasa…păcat! E așa relaxant să te murdărești, să nu ții cont de asta!

play-doh-set-unelte-de-construit-chuck-friends_1_fullsize

Aici intervenim noi, adulții idealiști și cu speranța că tot ce atingi, te  și se poate transforma în mai bine!

Amestecăm,  combinăm, modelăm, ne murdărim, ne simțim bine! Totul pe-un fond muzical relaxant, care completează starea noastră.

Alte jocuri preferate, mai ales de băieți, sunt lego, jocul lego legends of chima, un joc stimualtiv cognitiv și afectiv-social(când lucrează în echipă). E simplu să pornești în aventură, o confirmă plăcerea și fețele lor vesele din timpul jocului! 🙂 E timpul, în funcție de seturi, să călătorești spre cascada mistică CHI, de lângă templul leului, să-l ajuți pe regele Crominus să scape din peștera prăbușită și să revină la Tribul Crocodililor, plus alte și alte aventuri.

 

Pe lângă acest lego, este și jocul lego creator, pentru o echipă mai mare, unde fiecare contribuie la construirea căsuței de la țară.

Uite cum, așa cum v-am mai spus-o, încep să se țese alte și alte povești, prin joc și joacă!

Sănătate, iubire, armonie și multă joacă!

creator

January 18, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)