Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Exercițiile practice de zi cu zi

Putem fi un exemplu, putem da un exemplu!

Țipăm mereu, ne încruntăm zilnic – o spun cutele dintre sprancene, uităm să tragem apa la toaletă, uităm să ne spălăm dinții după fiecare masă sau să folosim ața dentară, uităm, nu pentru că vrem asta, ci pentru că suntem copleșiți, uitând de noi înșine/însene…

Reguli și principii…prefer principiile, dar mă supun regulilor cotidiene, care-mi salvează ziua. Mă supun cu rigurozitate regulilor de igienă personală.

Asta l-am învățat și pe cel mic – igiena e importantă! Ține doctorul departe de noi. S-avem răbdare și să împărtășim aceste idei și celor din jurul nostru.

În cadrul activităților cu cei mici, conform și principiilor Montessori, am introdus exercițiile de viață practică. E important să fii parte integrantă din cotidian, că e latent, exaltant sau cum o fi el, e important să urmezi exemple și să fii un exemplu.

Preferam periuța de dinți clasică, în schimb, astăzi, informându-mă cu privire la asta, adulți și copil folosim periuța electrică.

”- E minunată periuța electrică pentru copii!„ a spus fecioră-miu. Curăță foarte bine și mai repede. Economisești timp și faci totul mai bine!

A înțeles că periuța de dinți electrică pentru copii e mai practică decât clasicele periuțe. Igiena orală îți asigură sănătatea.

Ba mai mult, știe să utilizeze și să întrețină periuța electrică, schimbând capetele de periuță, ori de câte ori e nevoie, fără ajutorul nostru; a devenit responsabilitatea lui. Da, asta e viața practică! Exersând zilnic,  cum am mai spus-o, toate acestea devin parte integrantă din cotidian.

Ce să mai spunem în privința spălatului pe mâini, pe față! 🙂

Între 2 și 4 ani, copiii folosesc frecvent ”Nu vreau!”

În astfel de conjuncturi, poveștile sunt cele mai bune remedii. O poveste pe aceeași linie, care să aducă copilului zâmbetul pe buze, este raza de soare. 🙂

Comunicare, comunicare și iar comunicare.

Cu răbdare, ascultare și vorbe din inimă, procesul educațional este simplu și frumos!

Sănătate, iubire, armonie și educație cu dragoste!

 

sonycare_glass_brush

 

 

January 18, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)