Abonează-te la Newsletter și intră în Comunitatea Feminin+

Get new posts by email

Femei de azi, femei de odinioară…

de ierifemeia3Grație, eleganță,  atitudine… atât la cele de azi, cât și la cele de odinioară…

Timp – femeile de azi nu-l au, fac cursuri de time management, femeile de odinioară îl foloseau din belșug pentru casă, familie, ele însele( celebrele ateliere de cusut, de lecturat, de pian, șezători minunate).

Croșetat, brodat…din șervețel(tehnica șervețelului)

Interpretări diverse și variate(vocale, instrumentale, de poezie, de proză, etc.)

Ieri și azi, îmi doresc femeia de ieri în detrimentul celei de azi, din păcate!…

Femeia de ieri avea înțelepciune, suavitate, charisma nativă și privirea nestilizată, femeia de astăzi, în schimb, are cont în bancă, are carieră, ”mușchii creierului”, care plesnesc de plenitudine și dorința de a manipula tot ce mișcă-n jur!

Azi avem tot felul de cursuri, participăm la tot felul de seminarii, workshop-uri, care să ne-ndulcească viața, să ne-o simplifice! Ceva atât de complicat pentru a  deține decența simplității! Cât de stupid sună: complicăm pentru a simplifica, un prolix, nu?!… Asta am devenit: consumeriștii stresați ai marilor corporații, sclavii  tehnologiei, frustrații conversațiilor libere…E ceea ce am dorit și avem!

 

Nu spun să revenim la croșetat – deși n-ar fi o idee rea, ne-ar mai decongestiona sufletele – ci  să fim atenți la detaliile emoționale din viața noastră, să fim compresivi, să fim clemenți, să ne aplecăm din toată inima și să coroborăm bun și mai puțin bun, cu speranță…

Da, speranța nu e doar mit, ci e realitate!

 

 

 

2 Comments - Add Comment

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)