Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Fierul de călcat cu…cărbuni

Urmăresc câteva emisiuni interesante(Amanet, Războiul depozitelor, vechituri și amintiri), cu fel de fel de obiecte uzate, vechi, adevărate opere de artă. Totul pornind de la găsirea prin anumite zone a unor colecționari dornici să împartă  din obiectele lor  și experiență.

Atunci, am pornit și noi la drum! În ”periplurile” noastre, în căutarea tradițiilor, am găsit colecționari dornici să testeze emoții, să trezească pasiuni , concluzionând cu vederea, studierea și practica unui fier de călcat cu cărbuni. Ce emoții! Extraordinar! Sentimente la unison!

 

E simplu să provoci ”colțul” emoțiilor, apelând la tradiție, folclor și vechi. 🙂

 

Dintotdeauna am avut o slăbiciune pentru obiectele vechi! Dacă au și oarecare încărcătură emoțională, povești cu sau fără haz, e și mai bine. 🙂

Obiecte și povești din bătrâni. Mi-a rămas mintea la un fier de călcat găsit la bunica. La rândul ei, bunica îl avea de la mama ei, un fier de călcat cu cărbuni, cu o istorie extraordinară în spate.

Amintiri, povești, istorii de viață, din vremuri de altădată.

Când am văzut prima dată acest fier de călcat, am rămas impresionată! Lucrat cu grijă, păstrând amprenta timpurilor de odinioară, acel gri minunat, impecabil, care te determină parcă să și miroși produsul respectiv. Mânerul din lemn de trandafir, sculptat de-o mână delicată, dar profesionistă, purtând la rândul său amprenta vremurilor demult apuse, dar cu o istorie nemaipomenită.

Comparând ieri și azi, produsul de altădată și cel de astăzi, vechiul și noul, nu-mi rămâne decât să amintesc apreciativ atât de ieri, cât și de azi. Produse care se completează, compensând conjuncturi, nevoi și dorințe.

mainlogo

Fierul de călcat de ieri, amintiri, dar și greutate la propriu, fierul de azi, adecvat, ergonomic, fără prea multe bătăi de cap.

Fierul de călcat cu cărbuni și fierul de călcat cu aburi, emintire și progres, pe lângă multă culoare.

 

Dacă ieri aveai nevoie de timp pentru a călca, astăzi, în timp record duci la îndeplinire, calci cât de se poate de repede, mulțumită produselor moderne, care ne sunt puse la dispoziție.

Sănătate, iubire, armonie și aer cald! 🙂

 

 

 

 

April 6, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)