Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Fii tu…

”Pentru a obține ceea ce vrei, fii ceea ce ești.”

original

Nu uita că a fi bun înseamnă a fi autentic…Te ghidezi după încrederea ta sau încrederea celorlalți?!…

Spunea cineva că-i lucru mare să știi când să te oprești și să-ți sărbătorești imprefecțiunea! Indiferent de ceea ce ți-ai propus să faci, fă bine, cu bucurie, simte-te bine în pielea ta. Nu uita că viața e o minune, un miracol, pe care Dumnezeu ne-a dat-o să ne bucurăm de ea.

Trăim într-o lume a standardelor, ne pliem acestor standarde, nu dorim să ieșim din tipare, altfel roșim sau devenim frustrați, uitând, de fapt, să fim noi înșine/însene…

original2

Frustrarea colectivă e cea care ne macină și ne aliniază acestor ”dogme” sociale, uitând de viața și frumusețea acesteia…

O lume a regulilor cu multe nereguli sociale, emoționale…standarde sociale, de frumusețe, de inteligență, acre ne sufocă cotidianul. Frumusețe-urâțenie, inteligență-prostie, bogăție-sărăcie, sinecritate-minciună…un algoritm al antonimelor, al antitezei, care duce la dezumanizare, frustrări serioase, tiranie de ordin psihico-moral.

Inteligența cognitivă și emoțională, un cumul de funcții, stări, trăiri, rațiune și sentiment. Îmi amintesc cu mare plăcere de-un volum al lui Daniel Goleman  –  Inteligenta emoționala, un volum complet, care mi-a conturat și desăvârșit ideea de emoțional.

February 24, 2013 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)