Cre╚Ötem frumos ├«mpreun─â! Educa╚Ťie ╚Öi psihoeduca╚Ťie
Home
 

Fiica risipitoare s-a intors :)

Dragii mei,

Bine v-am regasit!!!

Incep in forta!! Azi vreau sa va povestesc putin despre AFINE┬á – YAMMY!!! ­čÖé

Eu sunt de-a dreptu’ indragostita de aceste fructe nobile, adevarate bombe de antioxidanti :). Le savurez cu pepene galben, banane, zilnic!! Ba chiar mai mult : din dorinta de a ma bucura de gust si de calitatile lor nutritive cat mai multe luni… azi am pus cateva kilograme la congelator ….si … cateva kilograme(doar 4), le-am asezat frumos ( conform foto )peste cateva straturi de zahar, sa fac… ghici, ce? ­čÖé Hmmmm…sa fac o minunata afinata, dragilor !

Si acum, sa aruncam o “mica” privire mai profunda┬á asupra lor, pentru a vedea de ce sunt atat de pretioase ( mai pretioase, decat MY PRECIOUS ). ­čÖé

CALITATI CURATIVE:20130727_153107

Fructele sunt bogate in antioxidanti, acid elagic, fribre, vitamina A, B, C, E etc, tanin, ericolina, flavonoizi, pectine, mirtilina, zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic), glucochinina, anticianina. Frunzele de afin contin: tanin, arbutina, hidrochinona, mirtilina, neomirtilina, flavonoizi”.

Datorita antioxidantilor, devin prieteni de nadejde in lupta impotriva afectiunilor cardiovasculare (flavonoidele protejeaza peretii vaselor sangvine, astfel imbunatatindu-se circulatia cardiovasculara ).; ajuta si imbunatateste circulatia cerebrala, prevenind pierderea memoriei de scurta durata si semnele de imbatranire cerebrala.

Prin continutul de tanin, frunzele si fructele acestui arbust au proprietati astrigente si sunt un bun antibiotic, modificand favorabil flora patogena intestinala si antidiareica. De asemenea, au proprietati hipoglicemiante (li se mai spune si┬á “insulina verde” , datorita unui compus┬á numit┬á GLUCOCHININA, despre care cercetatorii spun ca reduce nivelul de zahar din vasele de sange, astfel reducandu-se dependenta de insulina;┬á sunt exceptionale pentru un pancreas suferind) si antihelmintice, adica distrug viermii intestinali.

Dragele de ele┬á ­čÖé , AFINELE ..contin vitamina A si C care in combinatie cu pigmentul antocianina imbunatatesc acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos

Sunt alcalinizante :).┬á ( intr-un articol viitor,┬á voi dezvolta importanta┬á valorii pH-ului alimentelor ).Aciditatea ┼či alcalinitatea alimentelor┬á si nu numai, se m─âsoar─â ├«n pH, o scal─â de valori ├«ntre 0 ┼či 14. La omul s─ân─âtos, pH-ul mediului intern al s├óngelui este 7,46. Excesul aciditatii din organism , afecteaza insasi viata , viata celulelor din corpul nostru, calitatea lor. In concluzie, INAMICUL – ACIDITATEA este cauza imbolnavirilor si bolilor.Acidul provine dintr-o alimentatie proasta, care consta un exces de carne si grasimi saturate. Efectele dezechilibrului pH-ului sunt numeroase: de la aciditate gastric─â ├«nso┼úit─â de reflux gastroesofagian, dureri stomacale, gastrite, ulcere p├ón─â la predispozi┼úie la alergii, imunitate sc─âzut─â, dureri de cap, piele uscat─â, osteoporoz─â, artrit─â. O influenta majora o are si starea noastra psihica; emotiile negative, precum tristetea, depresia, furia, blocheaza organe ca ficatul sau(si) intestinele,┬á impiedicand astfel buna lor functionare.

ATENTIE:    FEMEILE,  prin natura lor, au un profil biochimic de tip acid !!!!!

 

DIETA:

Alimentele ÔÇ×negreÔÇŁ sunt foarte bogate ├«n lutein─â, flavonoide, vitamine, minerale, fibre ┼či substan┼úe care activeaz─â metabolismul ┼či via┼úa celular─â ┼či sunt un adev─ârat miracol pentru s─ân─âtate. Nutrien┼úii din legumele ┼či fructele mov scad┬á ├«mbun─ât─â┼úesc digestia ┼či absorb┼úia de calciu.

Afine: calorii 57, proteine 0.7, lipide 0.3, carbohidrati 14.5, fibre 2.4/ 100g de fruct.

Asa cum spuneam mai sus, datorita  GLUCOCHININEI, nivelul zaharului din sange scade, in consecinta si producerea cantitatii de insulina ( hormon responsabil pentru stocarea surplusului de grasime).

Afinele fac parte din alimentele care contin calorii negative.

Caloriile ÔÇŁnegativeÔÇŁ sunt acele calorii care ard mai mult─â energie ├«n timpul procesului de digestie dec├ót num─ârul de calorii pe care le con┼úin chiar ele, ajut├ónd astfel la diminuarea ┼úesutului adipos. Cu o alimenta┼úie bazat─â pe fructe ┼či legume, s─â putem sl─âbi repede ┼či s─ân─âtos, deoarece ├«i oferim organismului cantitatea necesar─â de vitamine, minerale ┼či fibre. ├Än plus, o alimenta┼úie bazat─â pe alimente cu ÔÇ×calorii negativeÔÇŁ este o modalitate sigur─â de a elimina toxinele din organism, ca ┼či ├«n cazul unei cure de detoxifiere.

 

 

July 27, 2013 This post was written by Categories: S─ân─âtate la superlativ Tagged with:
2 comments

2 Responses to “Fiica risipitoare s-a intors :)”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)