Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Geanta și ghetele doamnei Moș Crăciun :)

Sacul lui Moș Crăciun e haios, plin cu toate bunătățile din lumea întreagă, roșu și plin de viață! Asta știm deja foarte bine! În schimb, eu, una, m-am întrebat, deseori, cum arată geanta și ghetele doamnei Moș Crăciun?! Știm că doamna e fermecătoare, frumoasă, bună, cu o voce de vis și cu geanta plină cu povești, care-și așteaptă rândul.

Cineva, cu mult timp în urmă, a spus bunicilor mei o scurtă legendă…o fi adevărată sau nu, ăsta-i rolul legendei, să lase loc îndoielii și să facă loc poveștii, surata ei, care  creează doar frumusețe, magie și aduce bucurii în inimile oamenilor. 🙂

Logo kalapod

Se spune că demult, pe vremea Vrăjitorului din Oz – vă îndoiți c-a existat?! – pe când vrăjitoarele își primeau la naștere mătura, geanta și ghetele, de la prietenele ursitoare, trăia o fetiță plăpândă, bălaie, cu ochii ca ai căprioarelor, care era îndrăgostită de vorbele meșteșugite și de oameni. Oriunde se ducea, era imposibil să nu facă pe cineva să zâmbească! Era întruchiparea bunătății.

santas-mrs-santa-claus-590x350

Timpul a trecut, iar Bella – așa se numea fetița – a devenit o domnișoară minunată! I-a venit vremea măritișului, dar nimeni nu reușea să-i cuprindă inima. În schimb, un vrăjitor de pe Tărâmul Rece se îndrăgostise de ea și-o voia de nevastă. Bella nici s-audă de el. Pentru asta, el a transformat-o într-o vrăjitoare urâtă. I-a luat înfățișarea, dar sufletul, ba! Bella era prea frumoasă sufletește, astfel încât nimic și nimeni nu-i putea lua inima și sufletul. Ursitoarele i-au adus cele necesare pentru activitate, dar au căutat ce-i mai frumos pentru Bella: mătura de culoarea soarelui, doua genti de dama, pentru zi și noapte, care te fermecau cu poveștile lor, iar încălțămintea de copii – așa avea Bella piciorușele – ca de prințesă. 2 perechi de ghete  de copii i-au fost aduse Bellei, ca pentru sufletul ei copilăros și bun.

Timpul a trecut, lumea a uitat istoria fetei cu sufletul de aur, ursitoarele au adus alte și alte cadouri copiilor și vrăjitoarelor, timpul nestând în loc, ci doar așternând tăcerea…

Într-o zi, Moș Crăciun, pe când era cu Rudolph, renul credincios, la căutat povești pentru copii, a auzit o voce minunată, spunând o frumoasă poveste de adormit copiii. Era Bella care scria de zor în caietele ei aurii. Am uitat să vă spun că purta zilnic cu ea, gențile magice în care punea caietele aurii, date de ursitoare, unde scria povești…unde scrisese, de-a lungul timpului, sute, mii de povești pentru mici și mari.

Deși i-a văzut chipul, Moș Crăciun s-a îndrăgostit pe dată de Bella; i-a văzut sufletul și inima pe chip, vocea-i minunată, iar poveștile l-au determinat atunci, acolo, s-o ceară în căsătorie.

… Și, ca-n multe alte istorii devenite povești, vraja s-a rupt, Bella apărând în fața frumosului Crăciun(era tânăr și frumos, pe-atunci, Moșul) mai frumoasă ca nicicând. S-a îndrăgostit, la rândul ei, de ochii vioi și buni ai tânărului îmbrăcat în roșu, care iubea jucăriile, oamenii și animalele!

 

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus legenda asta!

Da, Moș Crăciun și frumoasa lui doamnă trăiesc și-acum, în Laponia, confecționând jucării pentru noi, promovând dragostea printre oameni și sărbătorind, alături de spiriduși, Crăciunul!

Da, doamna Moș Crăciun scrie și acum povești. 🙂

Să nu uităm, dragilor, să-i lăsăm în seara de ajun Moșului fursecurile și laptele cald!

Sănătate, iubire, armonie și Crăciun fericit, alături de cei dragi!

 

 

December 14, 2014 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)