Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Inelul cu piatră fermecată

Am urmărit cu plăcere serialul cehoslovac pentru copii ”Arabella”. Eram fascinată de câteva dintre personaje, magie, intrigile cu happy end și puterea emoțională și reală a inelelor fermecate. 🙂 Arabela, prințesa Regatului,  sfătuitorul regelui, vrăjitorul Rumburak, Fantomas, Scufița Roșie, Karel Majer,  Petr Majer, personaje de pe Tărâmul Basmelor și din viața reală, care mi-au înveselit copilăria, care m-au fascinat, dar m-au și înspăimântat, care m-au învățat despre frumusețe și bine, dar și despre puterea răului și lipsa controlului…Am crescut  fredonând coloana sonoră și desenând la finalul fiecărui caiet inelele fermecate cu diamante ale prințesei Arabellei. 🙂

arabella1

inel1

teilor

O poveste, împletind superb realitatea cu fantasticul, Tărâmul Basmelor cu viața reală, Cupidon săgetând inimile a două personaje din lumi diferite, Arabella și băiatul simplu, fără sânge albastru, Petr Majer.

O poveste frumoasă pentru copii și nu numai, care te și ne îndeamnă și mai mult să avem încredere în forța binelui, în zâmbet, în conjucturi, în poveștile cotidiene din viața reală, în iubire. 🙂

O poveste care m-a determinat, la rândul meu, să organizez o seară a poveștilor, o petrecere cu și despre povești.

Da, vom organiza o petrecere  pe Tărâmul Zânelor, iar invitații noștri, din toate colțurile lumii, ne vor desfăta cu povești, snoave, glume și cântece. Pentru această seară specială, îmi doresc mult un inel fermecat cu piatra rubin, pentru a-mi da forță și energie, o pereche de cercei cu puterea zâmbetului. Voi căuta cercei online,  pe magazinul virtual al spiridușilor bijutieri și vom lumina întreaga Sală a Oglinzilor…cu strălucirea lor.

Vreți să știți care-i puterea cerceilor?! 🙂  În acea seară nimic nu mă va speria! 🙂

Voi apela la Croitorașul cel Viteaz pentru a-mi coase o rochie de poveste.

Va fi o seară cu povești vechi și noi, cu personaje vesele, cu zâmbete, voie bună, costume și de ce nu…măști.

Ne vom îndeletnici cu lectura, muzica, dansul și vom sorbi cu delicatețe ceaiul fermecat cu mirodenii, aducător de liniște în suflete și prietenie.

Sănătate, iubire, armonie, un strop de magie și multe povești frumoase în viețile voastre!

 

 

 

 

 

 

January 24, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)