Fă o listă cu socoteli de încheiat, cu toate lucrurile pe care trebuie să le rezolvi sau să le îndrepți, pentru a te împăca cu trecutul.
Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Inima iubitoare

Scrii într-un jurnal?…continuă să scrii…mergi și notează-ți cu tărie acest proces al inimii iubitoare:

Trage cu urechea la gândurile negative:

Ascultă-ți dialogul interior, pentru a identifica sporovăiala negativă despre tine. Fă o listă cu ce-ți spune Vocea Urii de Sine. Care sunt lucrurile pentru care te critici, mereu? Cu ce greșești față de tine însăți?

Prețul urii de sine:

Fă o listă cu prețul și consecințele faptului că asculți acest dialog interior. În ce fel îți răpește el curajul și încrederea?

Imensa putere a remușcării:

Scrie-i copilului rănit din tine, o scrisoare, prin care-ți ceri iertare din toată inima. Spune-i exact pentru ce lucruri, pe care i le-ai zis sau făcut, îți pare rău. Lasă-te călăuzită de sintagma ”Îmi pare rău!”

Doze zilnice de conectare plină de iubire:

Fă-ți un obicei zilnic din a vizita copilul rănit din tine, petrecând un timp, pentru a-l recunoaște și a-ți cere iertare, dacă a fost ignorat sau rănit în vreun fel, pe parcursul zilei.

Dialogul interior vindecător:

Fă o listă cu lucrurile bune pe care ți le poți spune în fiecare zi, pentru a înlocui sporovăiala negativă și a spori curajul, încrederea și iubirea de sine

Lista cu socoteli de încheiat:

Fă o listă cu socoteli de încheiat, cu toate lucrurile pe care trebuie să le rezolvi sau să le îndrepți, pentru a te împăca cu trecutul.

Treci la fapte, pentru a-ți elibera inima:

Pornind de la lista cu socoteli, fă ce trebuie pentru a o termina cu trecutul și a putea fi curajoasă, încrezătoare în cine ești!

Pentru activarea curajului, te rog:

Găsește 3 persoane față de care vrei să-ți repari greșelile și, printr-o discuție telefonică, un mesaj sincer, o scrisoare încondeiată cu drag – da, scrierea de mână – cere-ți iertare și trimite-le dragostea ta.

Dacă-ți îndrepți greșelile, atunci când ți-e teamă, poți căpăta mai mult curaj decât ți-ai imaginat vreodată.

Pentru dezvoltarea încrederii:

Analizează orice proiect în care ești implicată, unde știi că trebuie să trasezi niște limite. Vorbește cu una dintre persoanele implicate și spune-i că nu-l vei realiza, deocamdată. Acest lucru îți va da încredere, știind că poți spune adevărul tău autentic.

Voi încheia, prin a te ruga, să faci o listă cu 7 ocazii în care te-ai revanșat, în trecut, față de cei pe care i-ai rănit în vreun fel.

Dacă nu te-ai revanșat încă, totuși, ce mai aștepți?! :))

May 26, 2020 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)