Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Iubesc frumosul!

De cate ori n-ai auzit expresia “Iubesc frumosul!”!Daca ma gandesc bin, de prea multe ori, astfel incat ai si uitat sensul fizic, metaforic al expresiei in sine. E diferenta putin “alunecoasa” intre senzul fizic si cel figurativ.

“Frumusetea e in ochii celui ce priveste!”

…oare?!…

Dintodeauna eu, una, am crezut ca frumusetea e frumusete, ca exita principii, nu standarde, care definesc, nu limiteaza frumusetea.

E frumos sa daruiesti flori, e frumos sa stii cum sa le primesti. E frumos sa desenezi si sa oferi interlocutorului momentul respectiv…momentul si conceptul, produsul.

E frumos omul, cu bune si rele, cu sclipiri sau nu… Sunt frumoase momentele create intre oameni, fiinte, mereu a contat compania si ce-ai creat, completat, combinat atunci, nu sedus…

E simplu sa creezi frumosul, sa-l completezi, sa-l conturezi si sa-l vezi, simti, auzi, in propria lui splendoare.

E frumos sa daruiesti flori, sa fii galant/a, sa oferi si sa primesti cu eleganta si cu zambetul pe buze si inima deschisa, sa te bucuri impreuna cu cea/cel/cei care sunt interlocutorii frumosului din priviri, brate, inima, de pe buzele tuturor.

Daca tot am adus in discutie frumosul, sa-l echilibram, sa-l intelegem, studiind reversul acestuia.

Contextual, subaprecierea, subminarea, limitarea, dezechilibrul, toate acestea sunt cateva antonime pentru frumos, frumosul generalizat si personalizat.

De mici, foarte mici chiar, ar fi necesar sa fim educati in privinta acestui echilibru. Conjuncturile antagonice ne ajuta sa vedem mai repede si fara consecinte diferentele dintre plus si minus, frumos si urat, bine si rau.

Echilibrul natural e o stare, e un mod de viata, e educatie pe termen lung.

“Trebuie sa scormonesti cu mainile in urat, de multe ori, pentru a descoperi frumosul!”

Acest dicton subliniaza importanta studierii, perceperii, receptionarii ambelor contexte, antagonice, la poli opusi, dar de luat in consideratie.

Psihologia este o nisa care studiaza in detaliu emotii, stari, sentimente antagonice, echilibrand balanta, prin perceptie, receptie si legatura dintre simturi.

Sanatate, iubire, armonie si frumusete in inima-minte-suflet!

 

 

 

 

 

 

 

June 14, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)