Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Jucăria fermecată

Orice jucărie are farmecul și povestea ei, mai ales când creezi câte-o poveste pentru fiecare moment petrecut cu ea.

îmi amintesc cu nostalgie de 3 jucării, pe care le-am primit de ziua mea, la vârste diferite.

Prima jucărie a fost un puzzle special, care-mi arăta imaginea deosebită și viu colorată  din ”Vrăjitorul din Oz”, cu Dorothy și prietenii săi. Povestea asta m-a fascinat mereu, de fiecare dată altfel! Și-acum citesc volumul și vizionez  filmul , ecranizarea 1939, cu Judy Garland, de câte ori am ocazia, visând cu ochii deschiși. Bineînțeles, am ”molipsit” și pe cei din jur, mai ales pe fecioră-miu să iubească acest volum și această ecranizare. O poveste  cu tâlc, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari. Recomand cu drag! 🙂

oz

A doua jucărie a fost o păpușă veselă, Mirabela, frumos îmbrăcată, cu niște ochi superbi, albaștri, care mi-a devenit prietenă îndată. Da, am avut-o mulți, mulți ani.

A treia jucărie a fost un caleidoscop, un joc fermecător, creativ, colorat, care-mi purta inima și mintea pe alte tărâmuri, determinându-mă, într-adevăr, să visez cu ochii deschiși, alegându-mi imagini de poveste.

caleidoscop

Toate aceste jucării, amintiri, imagini și emoții peste ani, îmi dau și mai multă încredere și speranță în puterea inițierii, desăvârșirii și concluziei unui joc.

picture-163cc1970a08-90-90-1-85

Fără joc, creativitate, vise, zâmbete, nu am găsi forța necesară de-a înainta, de-a descoperi, de-a ne descoperi și redescoperi, de-a încerca mereu să fim noi însine/însene, fără a lua în calcul, uneori, cotidiane care ne pot bulversa.

Jocul e acel ceva, e liantul, e  centrul Universului, când încrederea, speranța, zâmbetele și binele merg mână-n mână.

E minunat să țeși povești și să descoperi pasiunea jocului din poveste, cât și din viața reală. Să confrunți realitatea cu povestea, să aduci farmecul poveștilor în realitate, curajul, emoțiile, binele ce-nvinge mereu răul, să fii un învingător prin fapte de poveste, un bun prieten, un curajos, încrezător, un ”mută munții”. 🙂

Să-nțelegi, fără să te cutremuri, mitul lui Sisif, să vezi eșecul ca pe-o altă ușă de deschis, să nu lași anxietatea să te cuprindă, să alegi jocul în detrimentul altor conjucnturi palpabile, oricât de ciudat ar părea pentru cei din jur…și să-i atragi chiar în povestea țesută pentru noi, voi, pentru toți, parte integrantă dintr-un basm, unde binele e victorios!

 

Sănătate, iubire, armonie, joc și poveste!

 

 

June 1, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)