Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Jucării educative …pentru visători și nu numai :)

Educația e cheia! o spun din ce în ce mai mulți.

Educația cu sufletul, prin joc. Jocul e liantul. Fără joc, viața ar fi searbădă. Prin joc, mușchii se relaxează, ne destresăm și suntem la unsion….în comunicare, limbaj.

Așa cum mai spuneam: jocul stimulează senzorial, dezvoltă emoțional și e potrivit pentru conexiunile cognitive. Prin joc, reușești să ajungi acolo unde limbajul verbal nu ajunge. Combinând jocul cu limbajul non-verbal, dezvoltarea emoțională este asigurată. Jocul înseamnă motricitate, stimulare senzorială, dezvoltare emoțională, creativitate și stimulare cognitivă.

E simplu să te joci, e simplu să fii fericit prin joc! Împreună, mici și mari, ne exprimăm prin joc.

Am iubit mereu culorile, formele, muzica acestora. Am iubit și iubesc jocurile simple, care compun povestea.

Îmi amintesc cu nostalgie de perioada copilăriei mele, când aveam doar câteva jucării, puține la număr – ce-i drept –  dar cu care mă jucam non-stop, creând strategii diferite, cu care-mi stimulam jocurile și creativitatea, bineînțeles. 🙂

Eram  puțin mai mărișoară, aproximativ 12 ani, când am primit un pachet surpriză cu mai multe jocuri atractive: caleidoscop, tittirez, mozaic, busolă, go. Am fost fascinată de acest pachet și încă pentru mult timp. 🙂

Jocuri de concentrare, pentru copii mai mici, dar extraordinare pentru mine! Lemnul era principalul material din care erau confecționate. Lemn, vopsele vii și muzică.

Au fost jocurile și jucăriile care mi-au încheiat perioada copilăriei. Au fost jocurile care mi-au atras atenția, migăloase și solicitante, dar într-o manieră plăcută.

Astăzi, jocurile și jucăriile sunt mai atractive, cu forme și culori minunate, idei originale, jocuri stimulative. Game variate, de perspicacitate, stimulative senzorial, emoțional și, bineînțeles, cognitiv.

Jocuri și jucării ce ajută foarte mult la dezvoltarea armonioasă. Astăzi, comparativ cu odinioară, varietatea face diferența! În schimb, trebuie mare grijă în selectarea acestor jocuri. Astăzi, testarea jucăriilor este una dintre activitățile principale ale celor mici și mai puțin mici, dar iubitori de zâmbete.

Sănătate, iubire, armonie și joacă din plin!

sistemul solar

June 9, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)