Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

La drum cu Aventuria….DRUMUL DREPTATII

Cine nu stie de legenda regelui Arthur si-a Cavalerilor Mesei Rotunde, de Camelot, Avalon? !….unul dintre “infloritoarele” mituri britanice…sa nu uitam si de Merlin si Excalibur….

Legenda nu a murit,  e inca vie, vrajitorul Merlin a aruncat Excalibur departe, departe,  intr-un tinut pitoresc, unde viata a continuat deceniu dupa deceniu, secol dupa secol, fara transformari majore – o lume a “celor multi”, dar fara propriri  la propriu, purtand doar jugul nestatorniciei. O zona mirifica, imbietoare ca aspect, dar greu de parcurs la picior.

E timpul ca legendele vii sa porneasca-n cautarea adevarului….sa “troneze” dincolo de legenda sfarsitului secolului V si inceputul secolului VI, ancorati in realitatea secolului XXI.

King  Arthur, insotit de Merlin si cei 12 Cavaleri ai Mesei Rotunde au plecat in cautarea sabii Excalibur si-a Sfantului Graal; au ales cararile batatorite, dar abrupte, necunoscutul atragandu-i ca un magnet….in cautarea noii civilizatiei, au parasit vechiul, pornind aventura….

Merlin a auzit ca-ntr-un orasel numit “Uitarea”, traieste un urmas al lui Lancelot, care a traversat lumea-n lung si-n lat, in cautarea fericirii si-a taramului pierdut, oprindu-se in oraselul uitarii, din tara nestatorniciei; a ales aceasta zona pentru linistea, pacea, frumusetea oamenilor si-a locurilor.

Aici, in acest orasel, Lancelot  jr. a  invatat sa-si ofere serviciile comunitatii, dar nevoit fiind sa traiasca, sa agoniseasca si sa supravietuiasca, a pus pe roate o afacere; o aventura, nu alta, numita Aventuria! Intr-o tarisoara cu munti, ape, dealuri, campii si vai, cu multa natura la dispozitie, natura care te-mbie la aventura, a pus bazele unei firme de “arme”, armament, cele utile,  necesare supravieturii  si distractiei in zona…intretinere si voie buna pe timp de pace, jocul cu natura, timpul liber si aer liber,  confortul in natura! … A schimbat sculele pentru cal cu cele pentru “car” – CUTII PORTBAGAJ, mijloace de transport pe doua roti  – biciclete, accesorii pentru acestea, utile si distractive, pentru starea de bine; de la inchirierea celor necesare pentru confortul in natura, echipament sportiv, siguranta si confort, sisteme necesare transportului in zone cu acces dificil, rulote si remorci pentru perioade mai lungi de pribegie; diferite activitati si evenimente pentru a matorii sporturilor, ce se preteaza in zona; activitatea lui Lancelot e lupta  in joaca pentru supravietuirea in natura…simbioza cu natura….

Intalnirea dintre “ani”, dintre Arthur si Lancelot a sters cu buretele conflictul dintre secole. Acum imparteau aceeasi idee-gasirea lui Excalibur si-a Sfantului Graal.

Se auzise ca-n Carpatii Orientali, la inaltimi considerabile, intr-o stanca fara nume, ar fi Excalibur…pentru un drum del genere, pentru  inaltimi periculoase, pentru o vreme sicanata, era nevoie de echipament pe masura….dar Lancelot nu se indoia de puterea produselor lui, multe dintre ele lucrate cu sarg de el insusi… a venit vremea sa fie folositor lumii, comunitatii, a venit vremea ca istoria sa-l ierte!…Mana lui dreapta si echipamentul necesar in slujba lui Arthur…

Au pornit la drum, echipati adecvat, cu sufletul marit de sansa reusitei si gasirii lui Lancelot!….

Au ajuns in munti….frig, ceata, o spaima muta prinsese pe toti, au strans randurile, in asteptarea goarnei/fluierului, care -i chema  si-ndemna la solutii…

Au strans chingile si mai bine, statiile radio, au scos bicicletele din cutiile portbagaj spatioase, altii rolele, schiurile, pornind in cautarea misterului nedeslusit…

“-Merlin, noroc cu Lancelot si uneltele supravietuirii pe aste taramuri, ca altfel, nu stiu cum porneam pe vremuri de astea!…”

Acesta este un pamflet, o poveste, nu face referire la nimic si nimeni. Este doar un articol scris cu pasiune pentru SUPERBLOG 2012.

Prima reactie cand am auzit de aceasta firma – Aventuria si ceea ce comercializeaza, nu stiu sa explic de ce, dar mintea m-a dus la Arthur, Lancelot…

…Gresita sau nu ideea, m-am lasat ghidata de intuitie!

Sanatate, iubire, intelegere….magia celor3…

October 22, 2012 This post was written by Categories: SUPERBLOG 2012 Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)