Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Lucrul făcut manual…

Mi-e dor de armonia lucrului imperfect, mi-e dor de dorința de-a nu mai jindui să creezi  și să tinzi s-atingi perfecțiunea…oricum, nu există!:)

Am fost educate, eu și sora mea, de mama – Dumnezeu s-o odihnească-n pace! – că perfecțiunea nu există, este o utopie să-ți dorești asta, este o pierdere de timp și energie consumată aiurea….:)

 

Tocmai de-asta, mi-e dor de imperfecțiunea lucrului confecționat manual, nu la mașină. Nu mai vreau ca privirea să-mi fugă și să cuprindă cantitativ, ci vreau calitate, să mă pot opri și admira arta și migala, creativitatea….ce-a ieșit de pe mâna meșterului/mâinile meșterilor.

Am văzut o bibiliotecă simplă, practică din rafturi suspendate, o minunăție, nu alta! Privite cu atenție, realizai că erau simple rafturi metalice, puse cap la cap, care se uneau într-o manieră inedită. Rafturi metalice la prețuri modice alcătuind o bibliotecă minunată! Idei, idei și iar idei, idei puse-n practică, inovații pentru o viață. 🙂

Toate aceste inovații și-acest lucru manual m-au determinat și motivat mai mult să cochetez cu ”încropitul” în regim ”Fă-ți singur!”

 

NU credeam vreodată că voi spune că e minunat să faci asta! Nu mai simți oboseala, iar ceea ce creezi îți dă satisfacții imense.

Utilaje și echipamente care ne-ajută să clădim, să croim ALTFEL de conjuncturi, lucrări diferite, pline de prospețime și avânt, într-un cuvânt Maxigel.

maxigel

Sunt entuziasmată că ne întoarcem ușor, ușor la origini, recapitulând și nu capitulând. 🙂 Ne dorim un cotidian liniștit, o siguranță-n cotidian și pentru asta, croim și ne croim conjunctural și nu numai, activități care să asigure continuitatea inimă-minte-suflet-mâini. 🙂

 

Ce poate fi mai frumos decât să privești cu bucurie procesul și rezultatele muncii tale, manualității tale, fără a fi criticat, urmărit sau judecat. 🙂

Activități, idei, soluții, uite așa, rezolvăm problemele comunităților, trasând puncte comune. 🙂

Data viitoare voi lăsa trio-ul, inimă-minte-suflet, să aprofundeze sau să ”conspire” mai mult!

 

Sănătate, iubire, armonie!

 

January 28, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)