Margaret Mitchell, intre adevar si fictiune II

Va promiteam continuarea …ann edwards

Sa revenim…

”-Un santaj?”

Si-nca ce santaj! Red ar fi vrut sa relateze public cum a violentat-o pe Margaret, autoarea celui mai bun roman al momentului. Ea era acum casatorita cu John Marsh si avea tot interesul sa evite un asemenea scandal, care i-ar fi distrus familia. Însusi John apare in carte ca un om respectat si bland, sub numele de Frank Kennedy, cu care Scarlett se casatoreste mai mult din stima decat din dragoste. Dupa turbulentul Upshaw, care o lasase aproape infirma, John este un barbat quasi potent, dezinteresat de partea erotica a cuplului; seamana cu un homosexual, dar nu era decat un om foarte bland.  A fost un motiv in plus de spaima, pentru declansarea unui scandal!”

”- Si ce-a facut atunci Margaret?”

” – La o ora dupa telefonul amenintator, Margaret fuge din Atlanta – cum ar fi făcut și Scarlett, care lua decizii imprevizibile si melodramatice – si se refugiaza intr-o coliba din munti, la niste prieteni, unde ramane multe saptamani. Apoi, cand considera ca pericolul a trecut, se reintoarce acasa. Red n-a mai contactat-o. Trei ani mai tarziu,  Red se sinucide, aruncandu-se de pe fereastra unui hotel din Texas. ”

” – Sunt si alte personaje reale in roman?”

” – Da. Aminteste-ti de Ashley Wilkes, amorul secret al lui Scarlett, sotul Melaniei. Margaret si-a ales ca prototip pe Cliford Henry, prima ei dragoste, un barbat sensibil si introvertit. A murit in timpul  Primului Razboi Mondial, dar inainte de plecare Margaret sustine ca se logodise cu el. In roman el este prezentat intr-o dulce lumina melancolica. ”

” – Ce v-a determinat sa scrieti o biografie a lui Margaret Mitchell?”

” – M.G.M. mi-a propus sa scriu o continuare la ”Pe aripile vantului” pentru un nou film, dar fratele Margaretei a impiedicat turnarea peliculei, recurgand la o multime de constrangeri legale.  Atunci, am scris aceasta biografie fascinanta!”

Ann Edwards a scris   ”Road to Tara: The Life of Margaret Mitchell”

Tagged: , , , , , ,

Comments: 2

 1. Mala Teaha January 28, 2013 at 10:38 pm Reply

  Plecaciuni si aici…

  • Cristina Dragoi January 29, 2013 at 4:53 am Reply

   Sunt încântată!…Istorii, emoții, fragmente, viață, clipe imortalizate….
   Sănătate, iubire, armonie!
   Un gând bun, o vorbă pe măsură și-un zâmbet din inimă…de pe meleaguri nemțene!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)