Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Mașina de scris din bucătăria bunicii

Am revenit cu alte detalii despre odinioară și elementele din podul bunicii…

Da, da, podul bunicilor era ticsit cu amintiri, amintiri de la bunicii, părinții lor, obiecte foarte vechi.

Podul bunicilor era împărțit în 3 compartimente: unul cu amintirile bunicului, din partea familiei lui, cu amintirile bunicii, din partea familiei ei, din partea lor, comună, amintiri împreună.

Studiind fiecare colțișor în parte, ”am cunoscut” și revăzut cu ochiul minții și cu inima, arborele genealogic al familiei. Fiecare obiect în parte  a avut câte-o poveste de istorisit, punând cap la cap istorii, peripeții de familie, cunoscând astfel caractere, personalități, conturând povești de viață.

Nu mai știu în care compartiment, printre cărți, învelită într-o husă minunată, culoarea vișinei coapte, am găsit o mașină de scris Rheinmetall.

Rheinmetall a fost înființată în anul 1889, cu scopul de a fabrica muniție pentru Reich-ul german. Un adevărat concern, care a crescut repede de la 8000 angajați, la 48 000 angajați. Prin tratatul de la Versailles, compania a fost obligată să renunțe la producția de armament. Astfel, au fost nevoiți să producă altceva, pentru civili: locomotive, tractoare, mașini de scris și de socotit.

Da, da, Rheinmetall, istorie și tradiție, de la armament la masini de scris. 🙂

Printre altele, am găsit și câteva poze cu mașina de scris și locul acesteia în casa bunicii. Astfel, am aflat multe despre bunicii mei…ambilor le plăcea să scrie. Da, da, mașina de scris stătea pe-un scrin de lemn, sculptat extraordinar, în bucătărie, printre penițe, foi și cărți. O priveliște frumoasă care mi-a umplut inima de bucurie, dornică și mai mult să explorez minunățiile de odinioară, chiar din propria familie.

stradait.ro

Timpul a trecut, masinile de scris au devenit istorie, astazi, fiind utilizatori de laptop-uri, desktop-uri, tablete, telefoane mobile, tehnologia inaintand pas cu pas, zilnic.

Si totusi, iubitorii de amintiri, nostalgicii, privesc cu drag in urma si creeaza un arbore genealogic extraordinar, cu traditii, accesorii si multe povesti pentru prezent si viitor.

Da, viitorul cert si bine conturat, il cream printr-un trecut  si prezent pe masura.

Sanatate, iubire, armonie si multe povesti cu talc!

 

July 4, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)