Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Materiale, parfumuri si povesti

Printesele,  doamnele, mai putin femeile din popor, odinioara, purtau rochii cu crinolina. Cu cat crinolina era mai ampla, cu atat rochia avea un aer mai festiv. Era o etica si-o eticheta a rchiilor in acea perioada. Decolteul amplu, dar elegant, lungimea rochiei, amploarea acesteia, atfel incat sa nu elibere glezna sub nicio forma. Eventual, din cand in cand, in timpul minunatului dans de societate, sa se vada putin, foarte putin condurul. Ce  emotii, ce priveliste, cati ochi indreptati spre a prinde si surprinde un condur!

Da, crinolina a fost la moda pe la mijlocul secolului al XIX-lea.

Rochia este un accesoriu extraordinar, care a aparut prima data in Egiptul Antic si care, la fel, nu dezgolea decat glezna. Ulterior, evolutia rochiei ne arata si ideea dezgolirii trupului, dar fara conotatii indecente.

Moda crinolinei, in schimb, a fost puternic accentuata, mai ales in locul unor evenimente cu greutate, ramanand astfel un etalon in moda feminina de-atunci. Chiar daca nu permita libetatea in miscare, din cauza acelui clopot de metal, a fost un accesoriu provocator si purtat, ramanand in istoria modei.

Crinolina si corsajul sunt doua accesorii cu greutate, mai ales in timpul Renasterii, cand shimbarile au fost majore in foarte multe domenii.

Ulterior, moda  feminina-asta ne intereseaza acum – s-a tot schimbat, dar multe modele si-au pastrat forma de odinioara. Auzim din ce in ce mai des cuvantul retro. Da, revenim la principii din trecut. Moda a evoluat, dar multe schite de astazi seamana cu cele din secolele trecute. Astazi, rochiile foarte lungi, de seara, amintesc de rochiile romane, din perioada Imperiul Roman, rochiile de mireasa sunt tot mai provocatoare si amintesc de cele cu corsaj si crinolina din secolul al XIX-lea, rochiile casual amintesc de moda anilor 60. Retro este cuvantul care completeaza o stare, un moment, completand puzzle-ul  din lumea modei.

Totusi, sa nu lasam lumea modei sa ne guverneze principiile, ci sa accentuam noi lumea modei cu amprenta ideilor si principiilor noastre.

Sanatate, iubire, armonie si imbraca-te cu gust si cu ce-ti sta bine, nu neaparat ce-i la moda!

June 14, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)