Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Mens sana in corpore sano

Zi de zi, în vârtejul cotidianului, de multe ori, uităm, fără să vrem, bineînțeles, de conduită în meniuri și-n alimentație.

De mici, părinții încearcă să respecte anumite regului și principii în alimentație, astfel încât mai târziu să culegem roadele unui trup sănătos.

Nutrienți, valori nutritive, ordine și disciplină, totul pentru a ne fi bine, a ne dezvolta echilibrat fizic-psihic-cogntiv, mai ales că totul e un întreg. 🙂

 

Nu-i ușor să determini un copilaș să stea la masă, fără să se plimbe,  pentru a mânca, dar nu-i imposibil! 🙂

Cu timp în urmă, când băiețelul meu era un bebe – azi e un voinic, aproape cât subsemnata de înalt – am descoperit avantajul scaunului cu măsuță. A fost simplu, fără contexte nefavorabile, s-a adaptat repede cu noul ”accesoriu”. A fost o binecuvântare pentru noi toți, dat fiind că s-a învățat să mănânce la masă. Da, masa fiind locul unde se mănâncă, de-obicei. 🙂

A devenit chiar locul nostru favorit de servit toate mesele zilnice și biscuiții dintre mese..pe măsuță, mărunt ”tocați” sau rupți, cu degețelele sau cu dințișorii. A devenit locul cu tabieturi, unde  fiecare masă avea câte o poveste, unde fiecare fel de mâncare primea câte un nume, unde fiecare zâmbet îmi umplea inima de bucurie. ”Scaunul cu lipici”, așa-l numeam, între timp, a fost reparat de mai multe ori, atât de tati, cât și de băiețelul cu pricina, odată cu vârsta și preluarea sarcinilor.

Astăzi, acel scaun cu măsuță are un loc special în casa noastră, e o amintire de seamă, o amintire ce ne poartă privirea, inima spre trecut, coroborând trecut-prezent și viitor.

shopidoki

Astăzi, după mai mulți ani, scaunul e un accesoriu pentru depănat amintiri.

Scaunul cu lipici, premergătorul, tricicleta, trotineta, motocicleta fără pedale, după care fugeam zilnic, toate acestea sunt accesorii pentru depănat amintiri și povești pentru suflete și eroi. 🙂

Îmi amintesc cu nostalgie de perioada de bebe, trăiesc un prezent cu zâmbetul pe buze și pregătim, visăm la un viitor cu zâmbete, emoții pozitive, prietenie și multe culori vii în viețile noastre.:)

 

Sănătate, iubire, armonie!

 

 

June 3, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)