Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Minte sanatoasa, corp sanatos

Se spune ca ce-ti consum mintea, iti va devora ulterior si corpul.

Asa ca, tine-ti mintea sanatoasa si nu vei avea probleme de sanatate fizica, vei avea un trup in armonie, bine echilibrat.

Am ramas fidela unei emisiuni de pe canalul natonal, TVR1, “Teleenciclopedia”. Cu ceva ani in urma, o urmaream cu si mai mult interes, recunosc, dat fiind ca cel care comenta era Florian Pittis, care practic ne tintuia de scaune si fotolii cu vocea sa minunata, completand superb emisiunea. Da, un tot unitar: emisiunea(informatiile, formatul) si marele Pittis.

Da, emisiunea copilariei si adolescentei mele. Daca voiam sa aflu noutati/informatii altfel, incadrate si spuse diferit, pentru a capta atentia in procent cat mai mare, ma uitam la aceasta emisiune.

Documentare minunate despre natura, sanatate, tehnologie, arta si multe alte subiecte de interes major.

Acum sunt pasionata de domeniul sanatate. Astfel, toate informatiile le primesc, le procesez si le stochez, in functie de prioritate. 🙂

O alimentatie sanatoasa, exercitii fizice constante, un psihic fara griji, toate acestea, impreuna, reprezinta cheia spre succesul unei vieti linistite. O viata simpla, fara complicatii!

Din nefericire, multi dintre noi, din considerente economice, sociale, contextuale, uitam sa trasam prioritatil, mergand din inertie. Da, ne traim viata din inertie, de multe ori, doar consumand, ajungand in punctul propriului consum(psihic-emotional, fizic-sanatate).

O viata ordonata, un cotidian mai putin alert, destresat, ne-ar putea prelungi viata. Stim asta foarte bine, teoretic, doar ca uitam, la fel, de mai multe ori, sa si practicam.

In aceste zile studiez instrumentele necesare pentru  a descoperi, vedea, auxiliare care confirma sanatatea corpului nostru sau indica locul, cat, cum si ce nu  e bine. Vorbim de apratura speciala, indicator important in diagnosticare – imagistica(ecograf, ecograf 3D, ecodoppler, RMN, CT).

Studiez si vreau sa aflu cat mai multe despre aceste instrumente, desi minunat ar fi sa nu ajungi vreodata sa ai de-a face cu ele!

Si totusi, cu cat stiu mai multe despre acestea, cu atat voi sti sa intind o mana ferma, in caz de…, in folosul comunitatii.

Sanatate, iubire, armonie si sprijin in comunitate!

 

 

 

June 14, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)