Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Muzica sufletului meu

…Iubesc muzica! …fac referire la linie melodică, versuri, ritm…

http://youtu.be/vRWdpUYbiNc

Îmi aduc aminte cu nostalgie de perioada copilăriei și adolescenței mele, de șezătorile care se făceau la noi acasă, la sfârșit de săptămână, cu precădere sâmbăta seara…mama cânta vocal,  avea o voce superbă(Dumnezeu s-o odihnească-n pace!)…sora mamei la vioară, o prietenă de-a lor cânta minunat la chitară…bineînțeles, se acompaniau vocal toate trei, învățătoare fiind, toate aveau voci frumoase și ureche muzicală…

Doamne, era superb!  Aveau în palmares cântece și-n limba engleză, franceză, italiană. Aveau un caiet, cu multe file –  interminabil mi se parea la vremea respectiva v- completat în întregime cu versuri si note muzicale, plus o grămadă de cărți, discuri, plăci de magnetofon, casete audio. Sublim, nu alta!

DE la muzica anilor 40 –  80…muzică și dans, o atmosferă extraordinară, îmi aduc aminte cu plăcere și nostalgie! Purtăm tradiția mai departe, doar că nu mai avem instrumentiste/instrumentiști…Am crescut și-am fost educată în ritmul formațiilor  Pink Floyd, Creedence Revival Clearwater, Queen( unele dintre preferatele mamei), Marie Laforet, Raphael, Frank Sinatra, Demis Roussos, Adriano Celentano, Mina și mulți alții, plus muzica noastră  folk , Cenaclul Flacăra, Mihaela Mihai, etc….Mi-e dor de sezatorile noastre! Repetam figura timid, o data sau de 2 ori pe luna, fiul nostru fiind  un iubitor de muzica si dans. Or fi ADN-ul, traditia sau educatia?! Imi place sa cred ca toate!

Da, muzica sufletului meu! Ma linisteste, ma completeaza, imi aduce zambetul pe buze si ma mentine asa cum  imi doresc: o idealista indragostita de oameni, zambet si atitudinea care face diferenta!

Ma bucur enorm c-am insuflat  si fiului meu dragostea pentru muzica si dans.

 

Muzica ne apropie si mai mult! Sunt emotii, momente unice, irepetabile, cu sau fara cusur, dar memorabile!

 

Muzica e liantul, dragilor! Cand nu gasiti cuvintele potrivite, “chemati’  versurile si linia melodica,  acestea vor completa puzzle-ul cotidianului, vietii voastre…

 

Sanatate, iubire, armonie!

 

Sanatate, iubire, armonie!

February 22, 2014 This post was written by Categories: MUZICĂ ȘI FILME No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)