Abonează-te la Newsletter și intră în Comunitatea Feminin+

Get new posts by email

Ne-am făcut-o cu mâna noastră!

Sunt mamă, soție, workaholic și femeie!

femeia2femeiaAm dorit independență și egalitate…le avem din plin!…pe hârtie… Suntem dependente de muncă, casă, copii, soți, uitând de noi cu desăvârșire!…   Avem drepturi, dar avem și obligații berechet!Am dorit să fim egalele bărbaților! Suntem: muncim la serviciu, acasă, întreprindem activități și acțiuni, minunându-ne de multe ori și întrebându-ne de ce ziua  are doar 24 ore!

Evoluția femeii în societate… Am evoluat …regresând!

Ne-am pierdut feminitatea(nu vă fie cu supărare, dar cam așa e!), avem putere și ne-am masculinizat vertiginos! Nucleul familiei nu mai  e ce era demult!  Acum cuantificăm monede și nu mai avem timp pentru adevăratele valori…Acum punem preț pe consumerism(consumism), totul are un preț și uităm până să ne mai privim -cu-adevărat-în oglindă… Am fi surprinși!… Frunți brăzdate, comisuri căzute, ochi sticloși și ”rânjete” de toată ”frumusețea”. Acum suntem corporatiști, lucrăm, gândim, analizăm și simțim ”corporatește”(scuzați, vă rog, adaptarea!)

…Ne-am fript cu propriile reguli și ne-am  îndopat cu propriile aberații, uitând că viața e scurtă,   uitând de adevăratele valori,  uitând că cerul e albastru,  uitând de ochii triști ai copiilor noștri, când mâna care-i mângâia  era  dirijată de-un creier și de-o inimă în altă parte(probleme aprige de natură socio-economică), de

Avem dreptul la vot, avem dreptul la proprietăți, avem dreptul la custodie, avem dreptul la MUNCĂ!… ”Datorită” tuturor acestor ”drepturi”, cei de lângă noi au și foarte multe așteptări, uitând de omul din noi, uitând că funcționăm în ”parametri” normali și că balanța poate înclina pro și contra.

Astăzi, am avut o discuție dulce-amară cu o bună prietenă…

”-Muncesc, muncesc, muncesc, doar atât! Muncesc la serviciu, continui acasă,  un cerc vicios ce mă-nghite!… Aș vrea să-mi simplific viața, știu cum, dar nu pot s-o fac încă…”

Am cugetat și pot spune simplu, fără regret: Ne-am făcut-o cu mâna noastră!

Am vrut independență, dar n-o avem așa cum ar trebui sau cum ne-am dori-o!

Suntem stresate, pline de griji și gânduri și tragem cât putem!

Încercăm multitasking-ul, dar nu ne ”prinde”, nu-i facem față, dimpotrivă, ne aglomerează și ne îngrijorează…

Ce dorim, jinduim…din ce în ce mai mult și-n număr cât mai mare?! simplitate, simplitate în tot! …în acțiuni, în activități, în idei, în atitudine, în relații, simplitatea unui cotidian ALTFEL!

Ce implică?

Aprecierea față de noi înșine/însene, aprecierea față de cei din  jurul nostru, aprecierea celor din jurul nostru vis-a-vsi

De la dorință, idee la proces – bunătate, bine în comunitate, altruism

Adevăr, adevăr și iar adevăr.

Zâmbete, zâmbete, zâmbete!

Dragele mele, viața e frumoasă, nu înseamnă doar facturi, impozite, tehnologie, case frumoase, mașini luxoase, vacanțe exotice! NU asta ne umple viața, ci timpul petrecut cu cap(minte, inimă și cuget la unison!), relațiile liniștite, fericirea familiei noastre, fericirea noastră într-un cotidian liniștit și relaxant!…

SIMPLITATEA…

Vă doresc un weekend cât mai frumos, alături de cei dragi!

 

23 Comments - Add Comment

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)