Nevoia te împinge…de la spate…

Nevoile stringente, cotidianul alert, te determină, de cele mai multe ori, să dai înainte, mai mult sau mai puțin cu avânt.

Satisfacerea nevoilor, dar și-a dorințelor, te ”motivează” să apelezi la împrumuturi. Inițial, abordezi familia, ulterior, abordezi prietenii și alte rude, după care sacul golindu-se pentru toți, apelezi la firme specializate-n împrumuturi.

Așa au făcut și Ion și Maria.

S-au îndrăgostit când erau la școală, s-au căsătorit în timpul facultății, fiecare cu visele lui, împreună cu visele lor. Dar nimeni nu le-a șoptit că nevoile depășesc cotele dorințelor, asta dacă ești cu bun simț și dorințele n-au limite! 🙂

Și-au cumpărat o casă…cu ajutorul părinților, ce ușurare! Și-au mobilat-o cu banii strânși la nuntă și-au început să viseze….împreună și separat… fiecare cu hobby-urile lui

…până au apărut nevoile și la ușa lor…

De data asta, nu mai avea cine să-i ajute!

Au apelat la o firmă de specialitate,  Provident.ropentru credite de nevoi personale. Nu voiau mulți bani, suficienți pentru a acoperi o serie de nevoi stringente.

Un împrumut rapid de bani, care să nu-i subjuge și pe care să-l stingă repede. Zis și făcut! Rate fixe pe termen scurt, numai bine de acoperit.

Nevoile și dorințele, un fir subțire ca mătasea, care nu fac altceva decât să le/se confunde și să aducă neliniștea într-un cotidian deja alert.

 

Împlinirea nevoilor, conturarea dorințelor și stabilirea unor împrumuturi pe termene scurte, care să nu aducă angoasa în sufletele nimănui.

Nu-i ușor să împrumuți, dar e necesar! Nevoia, nu?! Să facem diferența și să le distingem diferit, nu împreună: nevoi și dorințe…

Tocmai de-asta, pățit fiind, am învățat că împrumuturile mici pe termen scurt fac diferența și ne înglodează; doar un moment, o etapă, nu o viață…

global-logo (1)

Sănătate, iubire, armonie, lecții de educație financiară, pentru un cotidian alert sau nu!

”Fii inteligent cu banii!Nu e vorba de câți ai, ci de cum îi organizezi!”

 

 

 

1 comment

  1. clau February 11, 2015 at 2:32 pm Reply

    Cand ramai fara variante si nevoia e stringenta consider ca e o varianta acceptabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)