Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Nevoia te împinge…de la spate…

Nevoile stringente, cotidianul alert, te determină, de cele mai multe ori, să dai înainte, mai mult sau mai puțin cu avânt.

Satisfacerea nevoilor, dar și-a dorințelor, te ”motivează” să apelezi la împrumuturi. Inițial, abordezi familia, ulterior, abordezi prietenii și alte rude, după care sacul golindu-se pentru toți, apelezi la firme specializate-n împrumuturi.

Așa au făcut și Ion și Maria.

S-au îndrăgostit când erau la școală, s-au căsătorit în timpul facultății, fiecare cu visele lui, împreună cu visele lor. Dar nimeni nu le-a șoptit că nevoile depășesc cotele dorințelor, asta dacă ești cu bun simț și dorințele n-au limite! 🙂

Și-au cumpărat o casă…cu ajutorul părinților, ce ușurare! Și-au mobilat-o cu banii strânși la nuntă și-au început să viseze….împreună și separat… fiecare cu hobby-urile lui

…până au apărut nevoile și la ușa lor…

De data asta, nu mai avea cine să-i ajute!

Au apelat la o firmă de specialitate,  Provident.ropentru credite de nevoi personale. Nu voiau mulți bani, suficienți pentru a acoperi o serie de nevoi stringente.

Un împrumut rapid de bani, care să nu-i subjuge și pe care să-l stingă repede. Zis și făcut! Rate fixe pe termen scurt, numai bine de acoperit.

Nevoile și dorințele, un fir subțire ca mătasea, care nu fac altceva decât să le/se confunde și să aducă neliniștea într-un cotidian deja alert.

 

Împlinirea nevoilor, conturarea dorințelor și stabilirea unor împrumuturi pe termene scurte, care să nu aducă angoasa în sufletele nimănui.

Nu-i ușor să împrumuți, dar e necesar! Nevoia, nu?! Să facem diferența și să le distingem diferit, nu împreună: nevoi și dorințe…

Tocmai de-asta, pățit fiind, am învățat că împrumuturile mici pe termen scurt fac diferența și ne înglodează; doar un moment, o etapă, nu o viață…

global-logo (1)

Sănătate, iubire, armonie, lecții de educație financiară, pentru un cotidian alert sau nu!

”Fii inteligent cu banii!Nu e vorba de câți ai, ci de cum îi organizezi!”

 

 

 

February 5, 2015 This post was written by Categories: Colaborări 1 comment

One Response to “Nevoia te împinge…de la spate…”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)